Žaizdas išsilaižęs „Neptūnas“ pradeda naują etapą Čempionų lygoje

Klaipėdos „Neptūne“ pastarąjį mėnesį siautusios bangos buvo didesnės nei tos, kurios šiuo metų laiku būna Baltijos jūroje. Su keturiais žaidėjais ir direktoriumi atsisveikinęs bei naujus žmones klube pasveikinęs uostamiesčio klubas visa tai jau paliko praeityje ir šiandien pradeda svarbų etapą – FIBA Čempionų lygos atkrintamąsias varžybas.

Klaipėdiečiai anksti antradienį ryte išskrido į Frankfurtą, o paskui autobusu pasiekė netoli įsikūrusį Liudvigsburgą. Su šio miesto „MHP Riesen“ ekipa LKL vicečempionai šiandien pradės aštuntfinalio etapą.

Nors „Neptūną“ pastaruoju metu krėtė įvykiai už aikštės ribų, dabar visa tai jau turėtų būti praeityje. Taip tikina klubo kapitonas Martynas Mažeika.

„Kažkiek, aišku, suirutės buvo, bet dabar turime naujų žaidėjų, o su treneriais turėjome ne vieną susitikimą ir nuoširdžiai išsikalbėjome“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo M. Mažeika.

Apie ką kalbėta susitikimuose?

„Tai buvo motyvaciniai pokalbiai, priminimas, ko mes čia susirinkome, kokiame klube žaidžiame. Priminėme patys sau tikslus, dabar juos žinome ir jų sieksime. Viskas labai pozityvu ir tik su tokiu požiūriu galime pasiekti pergalę.“

Dėl solidaus pasirodymo reguliariajame sezone, kai C grupėje užėmė antrąją vietą, klaipėdiečiai iš karto pateko į varžybų aštuntfinalį. Tuo metu Liudvigsburgo „MHP Riesen“ ekipa, kuri E grupėje finišavo ketvirta (8-6), turėjo žaisti šešioliktfinalyje ir eliminavo Rišon Leziono „Maccabi“.

„Neptūno“ patekimas iš karto į aštuntfinalį reiškė ilgesnę pertrauką tarp rungtynių ir ta pertrauka padėjo išsilaižyti žaizdas, atsiradusias po Tado Klimavičiaus, Jimmy Barono, Larry Drew ir Omari Johnsono išvykimų.

Juos pakeitė Danielis Ewingas ir Chrisas Loftonas, o šių žaidėjų atvykimas iš karto įpūtė optimizmo dozę Klaipėdoje.

„Su D. Ewingu esame pažįstami iš praėjusio sezono. Tada su juo turėjome labai šiltus santykius, šiltai ir išsiskyrėme. Jo atvykimas suteikė daug teigiamų emocijų, – pasakojo M. Mažeika. – C. Loftoną taip pat norime kuo greičiau įtraukti į kompaniją. Jis – labai bendraujantis, todėl nėra sunku jį „patraukti“. Pirmose rungtynėse gal ir matėsi, kad tai naujas žmogus komandoje, bet aikštėje jis jautėsi pakankamai laisvai.“

„Neptūnas“ sekmadienį namie 59:54 nugalėjo Pasvalio „Pieno žvaigždes“, o šiame mače debiutavo tiek D. Ewingas, tiek C. Loftonas. Pirmasis per 25 minutes pelnė 12 taškų ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus, antrasis per 14 minučių surinko 7 taškus.

„Neptūno“ priekinė linija išliko nukraujavusi ir ji jau pirmojoje atkrintamųjų serijoje gaus rimtą išbandymą. Rezultatyviausias ir naudingiausias „MHP Riesen“ krepšininkas yra 206 cm ūgio amerikietis Jackas Cooley, per rungtynes vidutiniškai pelnantis po 14,1 taško ir atkovojantis po 6,9 kamuolio.

Dviženklį taškų skaičių renka ir 188 cm ūgio gynėjas Tekele Cottonas (10,8 tšk.). Dar penkių krepšininkų taškų vidurkis yra 7,7 ir aukštesnis.

„Jie žaidžia labai greitą žaidimą, turi atletiškus žaidėjus, – varžovus analizavo Mažeika. – Man atrodo, kad daug lems mūsų susikaupimas, nes reikės tikslingai įvykdyti trenerio nurodymus. Jie namie žaidžia labai gerai, emocingai, todėl turėsime neleisti jiems įsibėgėti nuo pirmų minučių.“

Mačo Vokietijoje pradžia – 21 val. Lietuvos laiku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių