„Žalgirį“ nuskriaudęs R.Kurtinaitis: grįžtame į lenktynes

„Man nesvarbu prieš ką laimime: „Žalgirį“ ar Maskvos CSKA. Mums buvo svarbiausia – pergalė ir mes ją pasiekėme“, - Mytiščių arenoje džiūgavo Rimas Kurtinaitis. Legendinis Kauno klubo krepšininkas per trenerio karjerą ne sykį skriaudė savo gimtąją ekipą, tačiau ketvirtadienį jo auklėtinių suduotas smūgis buvo vienas skaudesnių žalgiriečiams.

Pralaimėjimas 64:74 žalgiriečius įvarė į kampą. Nuo šiol Eurolygoje jiems kiekvienas pralaimėjimas gali tapti lemtingu. Tuo tarpu gerokai prasčiau didžiąją sezono dalį žygiavę Rusijos krepšininkai dabar turnyro lentelėje pagal pergales – 8 pavijo 12-oje pozicijoje liekantį „Žalgirį“, tačiau ekipoms surinkus vienodai taškų turėtų pranašumą dėl abiejų laimėtų tarpusavio mačų (Kaune nusileista 83:84).

„Laimėjimas ypač džiugina todėl, kad liekame lenktynėse dėl vietos atkrintamosiose varžybose“, - triumfavo Kurtis.

58 metų specialistui tai buvo pirmoji pergalė Eurolygos turnrye. Tik praėjusią savaitę į Rusiją persikėlęs kaunietis išsyk tapo savo auklėtinių skaudaus pralaimėjimo namuose (60:71) liudininku.

„Žalgiris“ - puiki komanda, todėl rungtynės nebuvo lengvos. Ypač puikiai mes padirbėjome gynyboje. Pabaigoje atsikovojome keletą itin svarbių kamuolių po krepšiais, tad įgijome pranašumą. Kai gerai giniesi ir renki kamuolius, gali tikėtis pergalės“, - konstatavo R.Kurtinaitis.

Treneriui pritarė vienas rezultatyviausių „Chimki“ krepšininkų Tony Crockeris, pataikęs 4 iš 5 tritaškių ir surinkęs 14 taškų.

„Labai svarbi pergalė! Smagu, kad žaidėme komandinį krepšinį, kovėmės, nenuleidome rankų atsilikinėdami ir įrodėme, kad galime panaikinti net ir didesnį taškų deficitą“, - sakė amerikietis.

Snaiperis negailėjo šiltų žodžių Rimui Kurtinaičiui.

„Naujasis treneris atliko permainų ir gynyboje, ir puolime. Svarbiausia, pasikeitė mūsų žaidimo ritmas. Mes tapome greitesni. Treneris reikalauja iš mūsų greičiau bėgti į puolimą ir anksčiau mesti į krepšį. Mes turime pasinaudoti savo atletiškumu, kurio mums netrūksta. Tuo pat metu R.Kurtinaitis nori, kad priimtume protingus sprendimus, o ne šėltume aikštelėje“, - dėstė amerikietis.


Šiame straipsnyje: ChimkiRimas KurtinaitisEurolyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių