„Žalgirio“ krepšininkai nesunkiai įrodė pranašumą prieš „Nevėžį“ (komentaras)

Pirmadienį Kauno "Žalgiris" savo aikštėje žaidė Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynes su Kėdainių „Nevėžio“ komanda. Mačą nesunkiai laimėjo kauniečiai 79:52  (18:12, 28:14, 16:14, 79:52).

"Žalgirio" komandoje nebuvo registruotas aukštaūgis Artūras Gudaitis.

Pirmuosius penkis taškus pelnė "Žalgirio" legionierius iš JAV Jamesas Andersonas. 3-ąją minutę kauniečiai pirmavo 5:3.  4 min. po Rodericko Camphoro tritaškio komandas skyrė tik du taškai - 8:6.

7 min. LKL čempionai po Vytenio Lipkevičiaus dvitaškio įgijo 8 taškų persvarą - 14:6. Po pirmojo kėlinio Gintaro Krapiko auklėtiniai pirmavo 18:12.

Antrojo kėlinio pradžioje "Nevėžio" krepšininkas Ignas Ramašauskas savo ekipos atsilikimą sumažino iki 4 taškų - 18:14.

14 min. J.Andersonas žalgiriečių persvarą padidino iki 10 taškų - 28:18.  17 min. komandas skyrė jau 16 taškų - 36:20.

18 min. po Artūro Milaknio dėjimo iš viršaus LKL čempionai nutolo - 40:20. Ekipos išėjo ilsėtis kauniečiams pirmaujant 46:26.

Iki pertraukos "Žalgirio" gretose rezultatyviausiai žaidė J.Andersonas (11 taškų) ir Robertas Javtokas (6). "Nevėžiui" po 6 taškus pelnė R.Camphoras ir Thomas Davisas.

Trečiąjį kėlinį sėkmingiau pradėjo svečiai. 24 min. "Nevėžio" legionierius Derrickas Leonardas kėdainiečių atsilikimą sumažino iki 12 taškų - 48:36.

Tada kauniečiai ėmė atidžiau gintis ir svečiams taškus pelnyti pasidarė kur kas sunkiau. Tačiau ir LKL čempionai nerungtyniavo rezultatyviai. Vis dėlto trečiojo kėlinio antrąją pusę jie sužaidė sėkmingiau ir po 30 žaidimo minučių turėjo 22 taškų persvarą - 62:40.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje V.Lipkevičius dar labiau padidino aikštės šeimininkų persvarą – 64:40. Intrigos jau nebebuvo likę. Rungtynės baigėsi Edgaro Ulanovo prasiveržimu su pražanga – 79:52.

Komentaras

"Smagu, kad laimėjome ir galėjome pasinaudoti visų dvylikos krepšininkų paslaugomis, nes artėja labai įtemptas savaitgalis - penktadienį žaisime Eurolygos rungtynes su Madrido "Real" komanda, o jau sekmadienį LKL čempionate teks stoti į kovą su Vilniaus "Lietuvos rytu", - sakė "Žalgirio" vyriausiasais treneris Gintaras Krapikas.

Žalgiriečių strategas pareiškė, kad nereikia ieškoti jokių suokalbių dėl Maaliko Waynso pasitraukimo iš "Žalgirio". "Jis pajuto kelio skausmus ir nutarė operuotis. Dar tuo metu pagimdė krepšininko draugė. Todėl mūsų keliai ir išsiskyrė", - teigė G.Krapikas.

Rezultatyviausi

„Žalgiris“: J.Andersonas 12, V.Lipkevičius 11, R.Javtokas 8, D.Songaila 7, T.Dimša 7, V.Kariniauskas 6, P.Jankūnas 6, D.Tarolis 6, L.Lekavičius 5, E.Ulanovas 5, A.Milaknis 4, S.Vene 2.

„Nevėžis“:  T.Davisas 16, R.Camphoras 9.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilnius

Vilnius portretas
Lietryčiu rūpintis nereikia, jis LKL viską laimėjo, o kitur dar nežaidė. Miestui gėdos nedaro...

tam Vilnius

tam Vilnius portretas
visko gali būti, kad Žalgiris Madride praloš, bet gali būti, kad ir išloš, komanda tikrai jauna, bet labai energinga, gaila, kad stipriausieji pasuka užsienin, bet taip yra visur. O štai tau patarsiu rūpintis lietryčiu, Žalgiriu ir be tavęs bus kas pasirūpins. Svarbu žaisti ir nenuleisti rankų, viskas priešakyje, bus visko, bet Žalgirio mylėtojai lieka su juo bet kokiu atveju.

Vilnius

Vilnius portretas
Žalgiris Madride gaus ne mažiau 20 taškų, o po to prakiš Lietuvos rytui.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių