„Žalgirio“ rungtynėse Maskvoje – V. Romanovas

Buvęs „Žalgirio“ savininkas Vladimiras Romanovas apsilankė rungtynėse tarp CSKA ir Kauno ekipos, kurios penktadienį buvo žaidžiamos Maskvos „Megasport“ arenoje.

Bankininkas, kurio Lietuvoje ieško prokurorai, įsitaisė svarbių asmenų tribūnoje greta aikštėje, kurioje sėdi CSKA komandos vadovai, taip pat politikas Sergejus Ivanovas.

Romanovas tribūnoje sėdėjo su bičiuliu ir aktyviai aptarinėjo įvykius aikštėje.

Ši svarbių asmenų ložė papildomai saugoma apsaugos, prie jos negali prieiti paprasti žiūrovai ar žurnalistai.

Romanovui 2009-2013 metais priklausė kontrolinis „Žalgirio“ akcijų paketas, tačiau sugriuvus „Ūkio bankui“, jis pabėgo iš Lietuvos ir buvo paskelbta jo paieška.

Per ilgąją pertrauką verslininkui patraukus į arenoje esančią valgyklą, jis nesutriko pamatęs žurnalistus ir maloniai sutiko pasikalbėti su „BasketNews.lt“. Prisipažinęs, kad dažnai žiūri „Žalgirio“ rungtynes per televiziją, jis sakė pirmą kartą nuo 2013 metų stebėjęs Kauno klubo kovas gyvai arenoje.

„Žalgiris“ keičiasi, ne tokia jau jėga, kaip buvo. Pagal žaidimą – neblogai, bet lygis paprastėjo. Gaila, nėra Kuzminsko, Weemso. Bet yra Jankūnas, Milaknis, kuriam neliko vietos, kai buvo Kuzminskas, Weemsas“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ kalbėjo Romanovas.

Dabar jis sako negrįšiantis į Lietuvą tol, kol nepasikeis politinė padėtis.

„Išeis mūsų madam, atvažiuosiu“, – mįslingai kalbėjo Romamovas.

Paklaustas, ar turi omenyje pokyčius politikos jis atsakė: „Politika nesikeičia dėl kandidatų. Dėl žmonių. Politika globali. Lietuva bejėgė kažką pakeisti politikoje.“

Paklaustas, kaip per jo valdymo laikotarpį „Žalgiryje“ atsirado maždaug 40 mln. litų skolos, Romanovas neigė, kad tai – jo kaltė.

„Čia gryna netiesa. Kiek paėmiau, tiek ir palikau. Aš investuoju į „Žalgirį“. Jeigu pridėsi tų pinigų, bus net dvigubai. Net daugiau. Kiek buvo skolų, tiek ir liko. Nenoriu daugiau pasakoti“, – sakė Romanovas.

Verslininkui pasitraukus iš „Žalgirio“, klubas liko su didžiulėmis skolomis ne tik žaidėjams ar verslo partneriams, bet ir pačiam bankrutavusiam „Ūkio“ bankui. Paaiškėjo, kad bankas klubui skirdavo ne paramą, o paskolas.

„Kai pasikeitė pirmininkas, „Ūkio“ bankas tyčiojosi, jokių pinigų neduodavo, už reklamą nemokėjo. O „Žalgirio“ reklama kainuoja pinigus, kuriuos turėjo duoti „Ūkio“ bankas. Bet centrinis bankas neleisdavo. Savivaldybė tyčiojosi. Ir taip toliau ir taip toliau“, – užuolankomis kalbėjo 70 metų verslininkas.

„BasketNews.lt“ žiniomis, prieš dvi savaites Maskvos priemiestyje Mytiščiuose vykusiame mače, kuriame „Žalgiris“ kovėsi su „Chimki“, lankėsi Romanovo sūnus Romanas Romanovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NESUGAUNAMASIS

NESUGAUNAMASIS portretas
MASIULIO IRGI NIIIEEEKAIP NERANDA NES Į KREPŠINĮ NEVAIKŠTO....

xx

xx portretas
Kai neieško, tai ir neranda. Be to, pirma paleidžia, po to ieško. Už mūsų pinigus.

Dargyvas

Dargyvas portretas
Jonai, nebūk naivus, nenervuok nukentėjusių nuo sukčių... Kiek ,,svarbių " personų(vagių) Lietuvoj, kurių prokurorai ,,ieško ir neranda"
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių