„Žalgiris“ dramatiškai nukovė „Lietuvos rytą“

  • Teksto dydis:

Lietuvos sostinę sudrebino vienos laukiamiausių sezono rungtynių – pirmoji Kauno „Žalgirio“ (5/1) ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ (4/2) akistata.

Pergalę 70:67 (16:15, 23:19, 14:21, 17:14) iškovojo Lietuvos čempionai.  Rungtynės prasidėjo nervingai, o prie įtemptos atmosferos prisidėjo ir techniniai nesklandumai su virš krepšių esančiais laikrodžiais. Pirmuosius taškus pelnė Brandonas Daviesas, tačiau vilniečiai po trijų minučių pirmavo 7:4.

Rezultatą jau netrukus išlygino „Žalgirio“ spurtą pradėjęs Edgaras Ulanovas. Atkarpą 11:0 sužaidę kauniečiai atitrūko 15:7. Šeimininkų situaciją kiek sušvelnino Roko Giedraičio ir Roberto Carterio taškai – 12:15. Iki kėlinio pabaigos „Žalgirio“ pranašumas ištirpo iki vienintelio taško – 16:15.

Antrajame ketvirtyje aikštėje tęsėsi lygi kova, o „Žalgirį“ kiek išbalansuoti turėjo ir dar viena Dee Bosto trauma. Vos kulnies problemas susitvarkęs įžaidėjas nikstelėjo čiurną. Kėliniui persiritus į antrąją pusę „Žalgiris“ truktelėjo į priekį 29:25. Triuškinančiu dėjimu „Lietuvos ryto“ deficitą likus pusantros minutės apkarpė Rokas Giedraitis – 32:34. Penkis taškus paeiliui tada pelnė Kevinas Pangosas, o „Lietuvos rytas“ kėlinį užbaigė nerezultatyvia ataka – 34:39.

Po ilgosios pertraukos „Lietuvos rytas“ neužtruko išlyginti rezultatą – sužaidus keturias minutes jau buvo atstatytas „status quo“ (45:45). Traviso Petersono tritaškis ir Roko Giedraičio dvitaškis kėliniui besibaigiant suteikė „Lietuvos rytui“ pranašumą – 52:49. Skirtumą dar padidino Jmmy Barono tolima bomba – 55:51.

Tolimu dvitaškiu kėlinį užbaigė Vasilije Micičius – 53:55. „Žalgiris“ ketvirtąjį kėlinį pradėjo išsibalansavęs po Š.Jasikevičiaus ir A.Toupane‘o konflikto, tačiau „Lietuvos ryto“ į priekį nepaleido – 58:61. Meistrišku metimu K.Pangosas netrukus rezultatą išlygino, o pridėjęs tritaškį dar ir persvėrė – 64:61. Du metimus paeiliui tada prametė Paulius Jankūnas, bet klaidomis į tai atsakė ir vilniečiai. Edgaro Ulanovo baudos metimai likus minutei skirtumą padidino – 66:61.

Komandos tada apsikeitė klaidomis, kurios virto dviem Chriso Kramerio taškais (63:66). Taikliais metimais tada apsikeitė Ch.Krameris ir K.Pangosas ir „Žalgiriui“ liko minimali persvara – 68:67, o žaisti liko 11 sekundžių.

„Lietuvos rytas“ ilgai nesugebėjo prasižengti, o prie baudų metimo linijos stojo Artūras Milaknis. Šis neklydo ir „Žalgiris“ triumfavo – 70:67.

„Lietuvos rytas“: Chrisas Krameris (5 rez. perd.) ir Robertas Carteris (6 atk. kam.) po 12, Rokas Giedraitis 10 (5 atk. kam.), Loukas Mavrokefalidis 9.

„Žalgiris“: Kevinas Pangosas 19 (3/3 tritaškių), Brandonas Daviesas 15 (9 atk. kam.), Axelis Toupane‘as ir Edgaras Ulanovas (5 atk. kam.) po 10, Artūras Milaknis 7.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daktaras

Daktaras portretas
Ger laba ger Saunuoliai Zalgirieciai

KAUNIETĖ

KAUNIETĖ portretas
ŠAUNUOLIAI ŽALIA-BALTA,SEKMĖS JUMS-VISUR IR VISADA

jo

jo portretas
teisėjai, buvo Žalgirio fanai, kas irgi gerai, nes nugalėjome
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių