„Žalgiris“ ieško, kuo pakeisti išvykstantį B. Motumą

Kauno „Žalgiris“ nebesitiki savo gretose išlaikyti Brocką Motumą ir jam jau kurį laiką yra ieškoma pamaina. Pranešama, kad vienas iš kandidatų pakeisti iš „Žalgirio“ išvykstantį australą yra aukščiausioje Prancūzijos lygoje žaidžiantis Richardas Solomonas.

Gravelino „BCM Gravelines-Dunkerque“ komandai atstovaujantis 24-erių metų 211 cm ūgio amerikietis šį sezoną Prancūzijos lygoje pelnė po 10 taškų, atkovojo po 8 ir perimdavo po 1,2 kamuolio bei rinko 14,2 naudingumo balo

R. Solomonas šį sezoną žaidė FIBA Europos taurėje. Ant parketo išbėgo 12-oje rungtynių, vidutiniškai aikštėje praleido po 18,9 minutės, pelnė 9,4 taško, atkovojo 7,2 kamuolio. Aukštaūgis pasižymėjo labai prastu pataikymu nuo baudų metimo linijos, tikslą pasiekė tik 17 metimų iš 40 (42,5 proc.).

Anksčiau puolėjas yra atstovavęs Oklahomos „City Blue“ komandai žaidžiančiai NBA plėtojimosi lygoje bei Tokijo „Alvark“ ekipai.

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, R. Solomonas yra vienas iš keliolikos kandidatų į aukštaūgio poziciją ir nėra tarp pagrindinių klubo taikinių.

R. Solomono žaidimo epizodai:

B. Motumas vasarą taps laisvuoju agentu ir puoselėja viltis pabandyti laimę NBA lygoje.

„Žalgiris“ jam dar šio sezono eigoje siūlė pratęsti sutartį, tačiau 26 metų 207 cm ūgio aukštaūgis nėra linkęs iš anksto įsipareigoti, o Kauno klubas nenori ilgai laukti jo atsakymo.

B. Motumas šį sezoną yra vienas Kauno klubo lyderių, Eurolygoje vidutiniškai rinkęs po 10,8 taško ir 3,4 atkovoto kamuolio, o tritaškius metęs 46,2 proc. taiklumu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių