„Žalgiris“ ir „Chimki“ Pamaskvėje gyvena viename viešbutyje

Kelionė Kaunas – Maskva „Žalgiriui“ neužtruko. Į privatų lėktuvą sėdę LKL čempionai sutaupė valandą, kurią praleisdavo autobusu važiuodami iki Vilniaus oro uosto, laukimo salėje jiems nereikėjo sėdėti nieko neveikiant ir skaičiuojant minutes iki registracijos pradžios, o vėliau – išvengė ir eilių lipant į lėktuvą.

Visgi svarbiausia buvo tai, kas laukė orlaivio salone. Jame vietos – nors kibirais semk, o vieta kojoms krepšininkams yra net didesnis privalumas nei sutaupytas laikas.

Specialiai verslo kelionėms pritaikytas „Boeing 737“ lėktuvas turi 56 sėdimas vietas, o atstumas tarp sėdynių – daugiau nei 1 metras.

Kol orlaivis Karmėlavos oro uoste ruošėsi pakilimui, „Žalgirio“ krepšininkai ir treneriai puolė fotografuotis ir dalintis vaizdais su gerbėjais socialiniame tinkle „Instagram“.

„Po to, atrodo, atskridome per 10 minučių“, – šypsojosi Antanas Kavaliauskas, prisiminęs pirmąjį skrydį naujuoju komandos lėktuvu.

Skrydis iki Maskvos iš tiesų nebuvo ilgas – truko kiek daugiau nei valandą. Tačiau greitai ir patogiai atskridę, vėliau žalgiriečiai dvi valandas autobusu yrėsi Maskvos aplinkeliais. Nusileidę Rusijos sostinės pietuose esančiame Žukovskio oro uoste, po to Kauno klubo krepšininkai turėjo įveikti 60 kilometrų atstumą iki Mytiščių – šiaurėje esančio Maskvos priemiesčio.

„Spėjau porą kartų pamiegoti, atsikelti, vėl pamiegoti, sušalti, striukę užsidėti. Važiavome dvi valandas. Maskva yra Maskva“, – pasakojo A. Kavaliauskas.

Mytiščių miestas yra milžiniškos Maskvos srities dalis ir jis tapo laikinais „Chimki“ namais. Tokiais laikinais, kad čia „Chimki“ jaučiasi praktiškai tokiais pat svečiais kaip „Žalgiris“ – abi komandos net gyvena tame pačiame viešbutyje.

Chimkai, kur „Chimki“ komanda sportuoja, o krepšininkai – gyvena, yra maždaug už 25 kilometrų į Vakarus nuo Mytiščių, todėl Eurolygos mačo išvakarėse Rusijos komanda sėda į autobusą ir važiuoja pirmiausia į treniruotę Mytiščių arenoje, o po to – į viešbutį.

Taip „Chimki“ yra priversta elgtis, nes Eurolyga jai uždraudė žaisti senojoje, Chimkuose esančioje arenoje. Kur kas modernesnė yra 8000 vietų turinti Mytiščių arena, duris atvėrusi 2005 metais.

Ši arena pastaruosius du sezonus tarnavo tik kaip objektas vaikų sportui. 2014-2015 metais ji buvo KHL ledo ritulio lygoje žaidusios Maskvos srities „Atlant“ namais, tačiau ši ekipa po to sezono bankrutavo ir arena prarado savo pagrindinį svečią.

Dabar čia žaidžia ir treniruojasi vietos jaunimo ledo ritulio komanda, todėl kai „Chimki“ atvažiuoja žaisti Eurolygos rungtynių, parketas paklojamas tiesiai ant ledo.

Tokia praktika – įprasta Rusijoje. Čia didesnės arenos pirmiausia yra ledo ritulio komandų namais, todėl pamatyti ledą ar sniegą šalia tribūnų – nieko labai netikėto.

Naujieji „Chimki“ namai šią komandą priėmė šiltai – pirmąją Eurolygos dvikovą su Valensijos „Basket“ čia stebėjo 6579 žiūrovai, taip beveik užpildydami areną.

„Žalgirio“ Pamaskvėje lauks komanda, turinti ne vieną solidų ginklą. Aleksejus Švedas šiuo metu yra vienas ryškiausių europiečių atakuojančių gynėjų, šalia jo – puikiai pažįstamas Jamesas Andersonas, iš NBA atvykęs Thomas Robinsonas, taip pat patyręs Stefanas Markovičius. Pastarasis praleido ketvirtadienio treniruotę, tačiau „Chimki“ atstovė spaudai patikino, kad tai – nieko rimto ir rungtynėse jis žais.

Anot „Žalgirio“ veterano Antano Kavaliausko, laukia sudėtingas testas.

– Antanai, kokie svarbiausi akcentai prieš rungtynes su „Chimki“? – „BasketNews.lt“ paklausė A. Kavaliausko.

– Reikės stabdyti Švedą, Andersoną. Jie turi labai daug gerų žaidėjų, o tie žaidėjai žino savo vietą komandoje ir savo vaidmenis labai gerai atlieka. Stipriai lipa ant kamuolių, turi gerus ir aktyvius 4-5 numerius. Tikrai bus sunku su jais žaisti.

– Jums dar tik – sezono pradžia, bet iš pirmųjų ženklų, kuo šiemet „Žalgiris“ yra kitoks?

– Mes vis dar bandome reguliuoti savo žaidimą. Komanda kažkiek panaši (į pernai metų komandą), žaidėjais ir jų stiliais. Anksti kažką apie tai kalbėti kalbėti.

– Ar panaši, ar visgi turi ir kažko, ko pernai trūko?

– Žinoma, kad turime, ko trūko. Tas pats Axelis Toupane’as atėjo su savo greičiu, tokio trečio numerio pernai neturėjome. Galima sakyti tai daugiau į pliusą išėjo. Bet vėlgi… Tai naujas sezonas, Euolyga visai nauja, jos lygis pakilo. Penkios ispanų komandos vietoje keturių turkų komandų. Lygis kyla. Dabar žaisime su „Chimkais“, paskui su „Barca“, Madridu, vėl į Maskvą (žaisti su CSKA). Čia tokia nelabai patogi atkarpa. Kita vertus, reikia žaisti su visomis penkiolika komandų.

– Pačiam lyg ir reikia laiko įsibėgėti. Treneris Š. Jasikevičius kalbėjo, kad vyresniems žaidėjams vasaromis naudinga žaisti rinktinėje. Fiziniai klausimai trukdo įsibėgėti? 

– Metai (juokiasi). Vis tiek vasara be tikro krepšinio, reikia priprasti prie ritmo, nevėluoti puse sekundės, kad atlikčiau gerus sprendimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laima

Laima portretas
Labai laukiu rungtyniu,tik baisu,kad stipriai negautume i kaulus.Jei ir pralaimesim, noretusi, kad garbingai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių