„Žalgiris“ išrašė pirmąjį pralaimėjimą „Lietkabelio“ komandai

  • Teksto dydis:

Nuo pat pirmos atakos priekyje buvę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pratęsė pergalių seriją „Betsafe–LKL“ čempionate.

Sekmadienį „Žalgirio“ arenoje kauniečiai sužaidė rezultatyvų mačą ir išrašė pirmąjį pralaimėjimą Panevėžio „Lietkabelio“ komandai 92:90 (31:21, 21:22, 28:18, 12:29).

Lietuvos krepšinio lygos lyderių dvikovą šalies čempionai pradėjo be didesnės žvalgybos ir svečius tolimais šūviais apšaudžius Aaronui White‘ui bei Kevinui Pangosui galingai truktelėjo į priekį – 12:2. Po varžovų sušauktos minutės pertraukėlės dar vienu tolimu dūriu baudė Vasilije Micičius, dvitaškiu pasižymėjo A.White’as, bet puolime vis laisviau jautėsi atsilikimą iki 17:10 švelninę „Lietkabelio“ krepšininkai. Dviženklę persvarą kauniečiams netrukus grąžino nesustabdomai rungtyniavęs V.Micičius bei gražiais reidais savo pasirodymus pradėję Artūras Milaknis ir Antanas Kavaliauskas – 25:14. Axelio Toupane perdavimą taškais pavertė A.Kavaliauskas, o veiksmo kupiną pirmąjį ketvirtį uždarė drąsiai krepšį atakavęs ir dviženklį pranašumą 31:21 išsaugojęs Paulius Valinskas.

 

 

Antrajame kėlinyje tritaškiai pasipylė jau iš panevėžiečių pusės, tad turėtas solidus pranašumas per keletą minučių ištirpo iki 33:31. Agresyviu žaidimu teisę stoti prie baudų metimų linijos užsidirbo Edgaras Ulanovas ir A.Kavaliauskas, keturis taškus rinko žodį taręs komandos kapitonas Paulius Jankūnas – 42:33. Aistrų nesuvaldęs svečių treneris buvo nubaustas technine pražanga, o „Žalgiriui“ vėl atsiplėšti leido arčiau krepšio dominavę P.Jankūnas, Brandonas Daviesas ir A.White‘as – 52:38. Tiesa, prieš didžiąją pertrauką geresnę atkarpą sužaidė atotrūkį tarp komandų iki 52:43 sumažinę varžovai.

Po didžiosios pertraukos lyderio vaidmens ėmėsi svečių gynybą talžęs A.Kavaliauskas, gražų kamuolio judėjimą tritaškiu iš krašto pavertė V.Micičius – 59:45. Tuomet puolime sužibėjo K.Pangosas, po kurio rezultatyvios vagystės skirtumas šoktelėjo iki 67:50. Kėlinukui persiritus į antrą pusę iš toli pataikė V.Micičius, apie save priminė B.Daviesas, o solidžiai laimėtą dešimties minučių atkarpą užbaigė po tris taškus skirtingais būdais susirinkę A.Toupane bei K.Pangosas – 80:61.

Lemiamą rungtynių dalį „Lietkabelio“ krepšininkai pradėjo tritaškių lietumi, kurio pabijojo pasitarimą sušaukęs Šarūnas Jasikevičius – 80:67. Pokalbis su žaidėjais iškart davė apčiuopiamos naudos, kadangi tolimu šūviu iš krašto pasižymėjo A.White‘as, o penkioliktąjį savo tašką rinko A.Kavaliauskas – 85:67. Tiesa, netrukus savo atsaką sudavė ir svečiai, artėję iki 87:76. Svarbiu metu užtikrintai sužaidė komandos puolimo generolas V.Micičius ir nuostabų mačą žaidžiantis A.Kavaliauskas – 91:76. Charakterį demonstravę varžovai sudėti ginklų neketino ir surengę didžiausią spurtą kilo į lemiamą šturmą (91:86). Tylą Lietuvos čempionų žaidime nutraukė prie baudų metimų linijos stojęs komandos kapitonas P.Jankūnas, tačiau prasidėjus paskutinei minutei skirtumas ištirpo iki 92:90. Per likusį laiką žalgiriečiai krepšio taip ir neužpuolė, bet pasižymėti nepavyko ir „Lietkabelio“ komandai, tad nuaidėjusi sirena skelbė „Žalgirio“ pergalę rezultatu 92:90.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Paskutinis geras kabelio macas iki duobes
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių