„Žalgiris“ ketvirtą kartą šį sezoną įveikė „Lietuvos rytą“

  • Teksto dydis:

Lygiai prieš 18 metų pasiektą triumfą Eurolygoje Kauno „Žalgirio“ komanda pažymėjo dar viena įspūdinga pergale. Šeštadienį „Žalgirio“ arenoje „Tete-a-Tete Casino-LKL“ čempionato 35-ojo turo rungtynėse kauniečiai sutriuškino Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandą net 90:60 (19:13, 24:10, 22:14, 25:23).

Mačo pradžioje žalgiriečiai svečius iš sostinės iš vėžių iš mušė ne tik kibios gynybos dėka, tačiau ir efektingais epizodais puolime, kuomet pasinaudojęs patikima užtvara tritaškį paleido Kevinas Pangosas, o jau kitos atakos metu galingai iš viršaus įkrovė Augusto Lima – 5:0. Ketvirčiui įsibėgėjus lyderio vaidmens ėmėsi penkis taškus be atsako rinkęs „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas (10:4), bet tolimu šūviu deficitą perpus pjovė Drew Gordonas – 10:7.

Netrukus iš Pauliaus žaidimo vadžias į savo rankas perėmė nesustabdomai po krepšiu nardęs ir atotrūkį iki 15:9 didinęs Leo Westermannas. Kauniečiai toliau neabejotinai karaliavo baudos aikštelėje, ėmė jau šeštą komandos atkovotą kamuolį puolime ir, rezultatyviu prasiveržimu kėlinį uždarius Lukui Lekavičiui, pirmavo rezultatu 19:13.

Prie vis augančio pranašumo antrajame kėlinyje prisidėjo pirmuosius savo taškus rinkę Brockas Motumas bei po perimto kamuolio dar savo aikštės pusėje šaltakraujiškai pasižymėjęs Renaldas Seibutis – 25:15. Vikrusis L.Lekavičius draskė varžovų gynybą reidais ir tiksliais perdavimais krepšio link, bet pranašumui nuo 29:18 sumenkus iki 29:22, pasitarimą nusprendė sušaukti Šarūnas Jasikevičius. Po minutės pertraukėlės viską į savo vietas sudėliojo tiek po savuoju, tiek po varžovų krepšiu siautę A.Lima ir B.Motumas, o atkarpą iki 14:1 tęsė tritaškį į rūbinę įsūdęs L.Lekavičius – 43:23.

Po didžiosios pertraukos Lietuvos čempionai toliau ieškojo aukštų žmonių baudos aikštelėje, tačiau su tuo sostinės krepšininkai tvarkėsi kur kas geriau negu iki tol ir rėžė deficitą iki 45:31. „Lietuvos rytui“ bandant įžiebti kibirkštį (48:36), iš toli iššovė Artūras Milaknis ir P.Jankūnas, o tiksliais metimais arčiau krepšio svečių ambicijas malšino E.Ulanovas – 53:36. Sustoti nesiruošė įvairiapusį žaidimą demonstravęs E.Ulanovas, varikliuką užsikūrė L.Lekavičius, o rekordinę distanciją tarp komandų sukūrė tolimą bombą tiesiai į paširdžius varžovams smogęs A.Milaknis – 65:37.

Net ir turėdami pergalę savo kišenėje šeimininkai apsukų nemažino ir po L.Lekavičiaus šou pirmavo rezultatu 70:41. Tritaškį įskraidino B.Motumas, sėkmingai į žaidimo įsiliejo pirmą kartą aikštėje pasirodęs jaunasis Isaiah Hartensteinas, kuris per keletą minučių rinko aštuonis taškus, atliko nuostabų perdavimą A.Milakniui bei prisidėjo prie perimto kamuolio – 83:50. Sirgaliams traukiant pergalės dainas tolimu šūviu atotrūkį iki 86:50 didino R.Seibutis, reto grožio K.Pangoso rezultatyvų perdavimą tritaškiu pavertė I.Hartensteinas, o didžiausią „Žalgirio“ pergalę klubo istorijoje prieš amžiną priešininką iš Vilniaus prasiveržimu įtvirtino K.Pangosas – 90:60.

„Žalgiris“: L.Lekavičius 19 (6/7 dvit., 4 rez. perd.), P.Jankūnas 12, B.Motumas 10, I.Hartensteinas 10, A.Milaknis 8 (6 atk. kam.), A.Lima 8 (4/4 dvit., 5 atk. kam., 2 blk.), L.Westermannas 7 (3 per. kam.), E.Ulanovas 6, K.Pangosas 5 (4 rez. perd., 2 per. kam.), R.Seibutis 5, R.Javtokas 0, A.Kavaliauskas 0.

„Lietuvos rytas“: D.Gordonas 15, A.Fisheris 11, J.Baronas 8 (7 rez. perd.).

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
RYYTAS- PADARYYTAS!!!!

šulcas

šulcas portretas
šaunuoliai taip statybai ir reikia,nes rytą liaupsina,nors jie to neverti ypač per tv
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių