„Žalgiris“ Stambule turėjo pripažinti „Fenerbahce“ pranašumą

  • Teksto dydis:

Trečiadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ krepšininkai svečiuose žaidė Eurolygos trečiojo turo rungtynes su Stambulo „Fenerbahce“ komanda.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai pralaimėjo 68:82 (24:28, 13:16, 19:19, 12:19). "Žalgiris" po šios nesėkmės savo sąskaitoje turi vieną pergalę ir du pralaimėjimus. "Fenerbahce" krepšininkai žengia be pralaimėjimų.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje „Žalgirio“ deficitas siekė 7 taškus (56:63), tačiau tuomet šeimininkai spurtavo 14:6 ir įgijo lemiamą persvarą (77:62). Panašu, kad pralaimėjimą suprato ir pats Jasikevičius, nes tuomet pirmą kartą į aikštę išleido Isaiah Hartensteiną, kuriam tai buvo debiutas Eurolygoje.

Turkai itin skaudžiai baudė kauniečius už jų pražangas. „Fenerbahce“ pataikė net 21 baudos metimą iš 22 (95,5 proc.). Ypač gerai pasirodė Janas Vesely, kuris pataikė net 8 baudos metimus iš 8. „Žalgiris“ pataikė 13 baudų iš 18 (72,2 proc.).

Pergalę „Fenerbahce“ ekipai apkartino Bogdano Bogdanovičiaus patirta trauma. Serbas antrojoje mačo dalyje skubėdamas į greitą ataką pasisuko čiurną ir aikštėje daugiau nebepasirodė.

„Fenerbahce“ prieš rungtynes pagerbė savo buvusį krepšininką ir dabartinį „Žalgirio“ trenerį Šarūną Jasikevičių. Jam buvo įteiktas gėlės, o didesnė dalis žiūrovų Šarą pasveikino plodami atsistoję.

Penktadienį „Žalgiris“ namuose priims Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkus.

Rezultatyviausi

„Fenerbahce“: Janas Vesely ir Ekpe Udohas (8 atk. kam.) po 14, Pero Antičius 11, Bogdanas Bogdanovičius 10.

„Žalgiris“: Leo Westermannas 15, Brockas Motumas 14, Artūras Milaknis 10.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių