„Žalgiris“ suteiks šansą M. Varnui ir ieško dar vieno gynėjo

  • Teksto dydis:

Į simbolinį Europos jaunių (iki 18 metų) čempionato penketuką išrinktas Martynas Varnas artimiausiu metu gaus galimybę prasimušti į pagrindinę Kauno „Žalgirio“ komandą. Šansas jam bus suteiktas per treniruočių stovyklą prieš sezoną, teigia klubo generalinis direktorius Paulius Motiejūnas.

Atsakydamas į „Žalgirio“ gerbėjų klausimus socialiniame tinkle „Twitter“, Motiejūnas atskleidė kelias būsimo „Žalgirio“ komplektacijos detales.

„Jeigu įrodys, kad jau yra pasiruošęs, tada taip“, – taip į klausimą, ar Varnas žais pagrindinėje sudėtyje, atsakė Motiejūnas.

Atletiškas 196 cm ūgio Varnas pastaruosius du sezonus žaidė „Žalgirio“ dublerių komandoje NKL pirmenybėse ir per rungtynes praėjusį sezoną vidutiniškai pelnydavo po 11,2 taško, atkovodavo po 3,3 kamuolio ir atlikdavo po 2,8 rezultatyvaus perdavimo.

Sekmadienį pasibaigusiose Europos jaunių pirmenybėse Varnas per mačą vidutiniškai rinkdavo po 13,2 taško, po 4,8 rezultatyvaus perdavimo ir po 4,2 atkovoto kamuolio. Jo vedama Lietuvos rinktinė iškovojo bronzos medalius.

Atakuojančio gynėjo pozicijoje „Žalgiris“ šiuo metu turi Martyną Pocių. Anot Motiejūno, ieškomas dar vienas gynėjas.

„Tarp mažiukų žaidėjų papildymas dar bus. Nėra aišku, ar bus tik SG (atakuojančio gynėjo) pozicijoje, ar žaidėjas galintis žaisti PG/SG/SF (nuo įžaidėjo iki lengvojo krašto puolėjo)“, – komentavo Motiejūnas.

„Žalgirio“ vadovas nesileido į kalbas apie galimą Lino Kleizos įsigijimą, tačiau patvirtino, kad derybos vyksta. Visgi apie jų eigą Motiejūnas sako kalbėsiąs tik po to, kai derybos „bus vienaip ar kitaip baigtos“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių