„Žalgiriui“ nusibodo pergalės?

"Nežinia, gal mačas baigsis 4:1 ar 4:2, taip pat nežinia, kieno naudai bus tokia persvara", – mįslingai kalbėjo Panevėžio "Lietkabelio" strategas Kazys Maksvytis, kai jo komanda trečią kartą šį sezoną įveikė Kauno "Žalgirį".

Finale – pusiausvyra

Nugalėję žalgiriečius savo aikštėje per Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliarųjį sezoną (90:86 ir 79:77), panevėžiečiai laimėjo ir antras didžiojo finalo rungtynes – 86:83.

Kovoje dėl LKL čempionų žiedų – pusiausvyra 1:1. Pirmą dvikovą Kaune 73:67 laimėjo "Žalgiris". Mačas tęsis iki keturių pergalių. Trečia akistata numatyta birželio 3-iąją "Žalgirio" arenoje.

Atkaklios ir permainingos rungtynės "Cido" arenoje kulminaciją pasiekė ketvirtą kėlinį. Kauniečiai buvo išsiveržę į priekį 69:62, tačiau aikštės šeimininkai išlygino rezultatą – 69:69, o netrukus "Lietkabelio" legionierius Lorenzo Williamsas tritaškiu persvėrė jį savo komandos naudai – 76:73.

Likus žaisti minutę – 76:76, per ją abiejų komandų žaidėjai metė net 20 baudų (vien žalgirietis Kevinas Pangosas – 7/10, "Lietkabelio" snaiperis Benas Madgenas – 5/6). Nervų mūšį laimėjo panevėžiečiai.

Treneris – apie mentalitetą

Sėkmingiausias savo karjeros LKL rungtynes sužaidė "Žalgirio" puolėjas Edgaras Ulanovas: pelnė 21 tašką, septynis kartus atkovojo kamuolį, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 5 varžovų pražangas, nė karto nesuklydo ir surinko 30 naudingumo balų.

"Nesėkmę lėmė daug detalių. Įgiję persvarą, liaudavomės žaisti manydami, kad darbas jau daugmaž atliktas. Tokiais momentais tiesiog pristigdavome nuoseklumo – reikėjo ne stabčioti, o tvirtai žygiuoti į priekį", – sakė E.Ulanovas.

"Reikia galvoti ir apie mentalitetą. Po Eurolygos varžybų mūsų lygis labai krito, aš nesugebu žaidėjų motyvuoti. Žaidžia tik keli krepšininkai, ir pirmiausia tie, kurie jau turi LKL čempionų žiedus, o kiti – nežinau… Gal LKL jiems nesvarbi, gal kai kuriems sirgaliams nesvarbi, nežinau. Mūsų įžaidėjai nevaldo komandos. Sunku daug metų laimėti LKL čempionatą. Kita vertus, gal tai jau nusibodo?" – svarstė "Žalgirio" vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius.

Naujas žiūrovų rekordas

"Lietkabelio" ir "Žalgirio" rungtynes stebėjo 6 969 žiūrovai. Tai  naujas "Cido" arenoje įvykusių krepšinio rungtynių (ne vien LKL) lankomumo visų laikų rekordas (ankstesnis nuo 2011 m. buvo 6 900 sirgaliai).

"Pilnutėlės tribūnos mus ir įkvepia, ir įpareigoja – negalime padaryti gėdos", – pareiškė "Lietkabelio" strategas K.Maksvytis.

Panevėžio ekipos treneris pabrėžė, kad jo vadovaujama komanda dar turi rezervų.

"Tikimės, kad būsimas rungtynes geriau sužais kiti mūsų krepšininkai. Tuo mes ir išsiskiriame: kai nesiseka vieniems, trūkumus kompensuoja kiti", – kalbėjo K.Maksvytis.

Į klausimą, ar ši "Lietkabelio" pergalė nebus vienintelė LKL finale, treneris atsakė: "Tikimės. Nežinia, gal mačas baigsis 4:1 ar 4:2, taip pat nežinia, kieno naudai bus tokia persvara. Turime būti išprotėję, kad manytume, jog galime nugalėti "Žalgirį".

Statistika

"Lietkabelis"–"Žalgiris" 86:83 (18:25, 20:16, 19:23, 29:19). Panevėžys, "Cido" arena, 6 969 žiūrovai.

"Lietkabelis": B.Madgenas 18 taškų (7 išprovokuotos pražangos), M.Lukauskis 16, Ž.Janavičius 13 (6 rezultatyvūs perdavimai), L.Williamsas (3 rezultatyvūs perdavimai), D.Lavrinovičius ir K.Lavrinovičius (4 atkovoti kamuoliai) po 9, Ž.Skučas 7, D.Tarolis ir S.Galdikas po 2, G.Leonavičius 1.

"Žalgiris": P.Jankūnas 24 taškai (7 atkovoti kamuoliai), E.Ulanovas 21 (iš jų 3/3 tritaškių, 7 atkovoti kamuoliai), K.Pangosas 13 (7 rezultatyvūs perdavimai), A.Milaknis 8, B.Motumas 7, A.Lima ir A.Kavaliauskas (4 atkovoti kamuoliai) po 4, L.Lekavičius 2 (3 perimti kamuoliai, 4 klaidos), P.Valinskas, L.Westermannas (6 rezultatyvūs perdavimai) ir R.Seibutis po 0.

Komandų rodikliai. Taiklumas: dvitaškių – 18/31 (58 proc.) ir 19/33 (58 proc.), tritaškių – 9/22 (41) ir 8/19 (42), baudų metimų – 23/30 (77) ir 21/32 (66). Atkovota kamuolių – 21 ir 37, perimta – 8 ir 5. Rezultatyvūs perdavimai – 18 ir 25. Klaidos – 9 ir 17.

Naudingiausieji

"Lietkabelis": B.Madgenas 20 balų, Ž.Janavičius 18, M.Lukauskis 15, L.Williamsas 11, K.Lavrinovičius 9.

"Žalgiris": E.Ulanovas 30 balų, PJankūnas 25, K.Pangosas 20, B.Motumas 7, A.Kavaliauskas 5.

Komentaras

Darius Dimavičius

Buvęs Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės žaidėjas

Nemanau, kad Panevėžyje įvyko sensacija. Per LKL reguliarųjį sezoną "Lietkabelio" krepšininkai savo aikštėje nė karto nepralaimėjo "Žalgiriui", tad ir finale pakartojo tą patį. Panevėžiečių pasirodymai atkrintamosiose varžybose rodo, kad jie pasiekė geriausią sportinę formą svarbiausiu metu. Tai  didelis trenerių štabo nuopelnas. Kita vertus, komanda gerai subalansuota, visos grandys turi savo lyderius. Tad individualus žaidėjų meistriškumas – dar vienas "Lietkabelio" ginklas kaunantis su "Žalgiriu". Kyla kitas klausimas: ar "Lietkabelio" veteranai atlaikys intensyvų varžybų grafiką? Juk jie žaidžia kas trečią dieną ir ne su bet kuo, o su pajėgiausia LKL ekipa, su stipriausiais oponentais. Bet kuriuo atveju finale atgijo intriga. Prieš varžybas prognozavau, kad sausu rezultatu serija nesibaigs, o dabar jau neatmesčiau, kad panevėžiečiai savo arenoje pateiks dar ne vieną dovaną savo sirgaliams. Linkiu, kad LKL čempionų žiedus laimėtų "Žalgiris", bet žiūrovams smagiau, kai lemiama dvikova – atkakli, permaininga, kaip kad šiemet.


Šiame straipsnyje: LietkabelisŽalgirisLKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

parodija

parodija portretas
zurnalistai ,parase,antraste grynai,kaip lryto basucio firmos-lrytas,kokios gali buti pergales ,kaip teisejai ziauriai nuteisejavo Zalgiri,panevezio arenoje i viena vieta susrinke LKL mafijozai,su kabelio vadovais,kitais neaiskiais veikejais,vos ne buciavosi,kazka aptarinejo,gaunasi toks pats darinys- pulinys,kaip buvo futbole Panevezyje,Lietuvos futbolas negali ligi siol,buvo sunaikintas Kauno beisbolo-futbolo Klubas,deka vilniaus ir panevezio neaikiu veikeju...Zalgirio vadybos profanai,tyli,kaip i burna vandens prsipyle,gal jau pardave LKLcempionu vardus....?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių