„Žalgiryje“ rungtyniaus brazilas A. Lima

Kauno „Žalgiris“ surado naują vidurio puolėją. Žurnalistas iš Ispanijos Javieras Maestro paskelbė, kad Madrido „Real“ kauniečiams vienam sezonui paskolino 24-erių metų 206 cm ūgio Augusto Lima.

Ispanai rašo, kad „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius tris savaites stengėsi įkalbėti A. Lima prisijungti prie komandos ir jam galop pavyko. 

Krepšininkas nuo 2013 metų gynė Mursijos UCAM komandos garbę, tačiau įpusėjus praėjusiam sezonui sulaukė „Real“ komandos vadovų skambučio ir persikėlė į Ispanijos sostinę.

Vis tik brazilas įsitvirtinti Ispanijos čempionų gretose nesugebėjo, todėl „Real“ vadovai siekė 118 kg svorio vidurio puolėją paskolinti tai komandai, kurioje jis galėtų greičiau tobulėti.

Į „Real“ dėl galimybės pasiskolinti brazilą taip pat kreipėsi kelios Ispanijos ir Europos komandos, tačiau A. Lima susitarė su Kauno klubu. 

Praėjusį sezoną A. Lima Eurolygoje sužaidė 8 rungtynes ir per jas vidutiniškai rinko po 3,4 taško bei atkovojo po 2 kamuolius.

Ispanijos čempionate atleto vidurkiai buvo kiek aukštesni. A. Lima vidutiniškai rinko po 4,9 taško ir atkovojo po 3,1 kamuolio.

Šiuo metu į Brazilijos rinktinės galutinį dvyliktuką patekęs A. Lima ruošiasi Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms.

Krepšininko žaidimo epizodai:



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių