Žvilgsnis į LKL finalo seriją

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo spektaklis jau ketvirtadienį „Žalgirio“ arenoje praskleis starto uždangą. Prieš pirmąsias serijos rungtynes į eterį sugrįžusioje Žalgiris TV laidoje apie artėjantį finalą kalbėjo Kauno „Žalgirio“ treneris skautas Evaldas Beržininkaitis, vidurio puolėjas Artūras Gudaitis ir „Žalgirio“ jaunimo komandos gynėjas Martynas Varnas.

Kauno „Žalgirio“ trenerių štabas svarbiausioms sezono dvikovoms pasiruošti turėjo šiek tiek daugiau laiko nei varžovai, nes pusfinalyje žalgiriečiai lengvai susitvarkė su Utenos „Juventus“ pasipriešinimu. „Lietuvos  ryto“ ekipa LKL pusfinalyje žaidė su Klaipėdos „Neptūnu“ ir turėjo daug atkaklesnę seriją.

„Ar negąsdina taip ilgai laukti finalo? Prisigalvoti galima visko. Kol nesužaisime pirmųjų rungtynių, tol daryti kažkokių išvadų negalėsime. Praeityje yra buvę įvairiai: laimi ir komandos, turėjusios sunkias serijas, ir daugiau poilsio gavusios ekipos“, - šio fakto nesureikšmino E.Beržininkaitis.

Išsamiame Žalgiris TV pokalbyje „Žalgirio“ treneris pasidalino mintimis apie „Lietuvos ryto“ pusfinalio seriją su pajūrio klubu ir išskyrė pavojingiausius vilniečių ginklus.

„Stebėjome varžovų pusfinalio seriją su „Neptūnu“, sekėme jų žaidimo braižą, jų derinius. Treneriai analizuoja „Lietuvos ryto“ žaidimą ir dabar vyksta paskutiniai pasiruošimo darbai prieš pirmąsias rungtynes. Nors abi komandos pažįsta vieną kitą gerai, tačiau viską reikia nušlifuoti iki smulkmenų ir būti pasiruošus maksimaliai“, - sakė A.Gudaitis.

Jaunasis „Žalgirio“ vidurio puolėjas taip pat išskyrė Vilniaus ekipos stipriąsias puses, pasakojo, ką galvoja apie dvikovas su Antanu Kavaliausku, ir linksma gaida užbaigė pokalbį mintimis apie Eurovizijos konkursą.

Trečiasis Žalgiris TV pašnekovas buvo Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rungtyniaujantis „Žalgiris-2“ komandos gynėjas M.Varnas. Aštuoniolikmetis kaunietis prieš kelias dienas prisijungė prie pagrindinės „Žalgirio“ komandos treniruočių.

„Tai – labai gera patirtis. Įdomu pasižiūrėti, kaip vyksta vyrų ekipos treniruotės, kaip vyresni žaidėjai supranta krepšinį. Džiaugiuosi turėdamas tokią galimybę“, - sakė „Žalgirio“ dublerių atstovas.

M.Varnas neseniai grįžo iš Madrido, kur su „Žalgirio“ aštuoniolikmečių komanda dalyvavo Eurolygos jaunimo turnyre. Žalgiris TV žiūrovams jis papasakojo apie ten įgytą patirtį ir prognozavo LKL finalų baigtį.

Pirmosios LKL finalo serijos rungtynės bus žaidžiamos gegužės 28 d., ketvirtadienį, „Žalgirio“ arenoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių