Dizainerė V. Jakučinskaitė dalijasi savo atrasta grožio paslaptimi

  • Teksto dydis:

Sveika veido oda atspindi ne tik bendrą organizmo būklę, pasirinktą gyvenimo būdą, amžių, bet ir dažnai yra moters pasitikėjimo šaltinis, ypatingai perkopus trisdešimties metų ribą, kai oda pradeda natūraliai senti. Tad nenuostabu, kad tokie klausimai, kaip prižiūrėti veido odą ar tinkamai pasirinkti kremus bei kitas kosmetikos priemones – neišsemiama tema tarp moteriškos lyties atstovių, ieškant spindinčios odos paslapties. Pasak garsios Lietuvos dizainerės Viktorijos Jakučinskaitės, jos atrasta grožio paslaptis – nuolatinis odos drėkinimas ir itin griežta bei reguliari jos priežiūra.

„Nei anksčiau, nei dabar negalėjau pasigirti lengvai prižiūrima veido oda. Dažnai ji būna sudirgusi ir sausa, tad jos priežiūrai „laisvadienių“ neskiriu. Tai – mano auksinė taisyklė, kurios išmokau bėgant metams, – sako garsi Lietuvos dizainerė. – Stengiuosi niekada nepraleisti kasdienių odos priežiūros ritualų – veidą drėkinu ir ryte, ir vakare, kartais net ir dažniau nei du kartus per dieną. Šaltuoju sezonu neužmirštu ir pamaitinti odos, o paspaudus stipriam šaltukui – apsauginių priemonių. Vakaro ritualas – švelnus veido prausiklis, kuriuo būtinai nuplaunu makiažą ir tik tada patepu drėgmės balansą atstatančiu kremu“.

Viktorija išduoda, kad eksperimentuoti su kosmetikos priemonėmis nėra linkusi. „Šiais laikais internete, įvairiuose portaluose, diskusijų forumuose ar spaudoje galima rasti begalę patarimų, kaip prižiūrėti odą, kokias priemones pasirinkti, ką daryti, o ko geriau vengti. Tačiau esu įsitikinusi, kad kas tinka vienam, nebūtinai tinka ir kitam, tad su savo oda stengiuosi neeksperimentuoti, – sako dizainerė. – Renkuosi kokybišką, kuo mažiau alergizuojančią ir be kenksmingų priedų kosmetiką. Jei man ji tinka – džiaugiuosi ir neieškau kitų alternatyvų.

Dažniausiai į dizainerės kosmetinę kelią atranda dermatologinės priemonės, kurios yra be konservantų (parabenų), kvėpiklių, dažiklių ir emulsiklių. Norint išlaikyti natūralią odos drėgmės pusiausvyrą, puoselėjant švytinčią odą, daugiau dėmesio dizainerė skiria moksliškai pagrįstoms hipoalerginėms priemonėms, tokioms kaip Physiogel produktų linija, kuri BioMimic formulės dėka odą papildo trūkstamais lipidais, atstato odos drėgmės pusiausvyrą. Kosmetologai pabrėžia, kad į tokių priemonių sudėtį įeina 5 pagrindiniai lipidai, kurių trūkumas ir sąlygoja odos išsausėjimą įvairiame amžiuje – nors kiekvienam amžiui reikalinga skirtinga odos priežiūra, odos drėkinimas turėtų būti vienas svarbiausių ritualų bet kuriai moteriai.

Kosmetologai taip pat pastebi, kad tik įpratus tinkamai prižiūrėti veido odą ir renkantis nekenksmingas kosmetikos priemones, atitinkančias moters amžių, susiformuoja įpročiai, kurie padeda kuo ilgiau išsaugoti jaunatvišką išvaizdą, užtikrinti odos drėgmės balansą bei sveiką odos būklę. Pasak V. Jakučinskaitės, bet kokio amžiaus moteriai reikėtų nepamiršti vadovautis kosmetologų patarimais, kaip teisingai prižiūrėti veido odą.

Jaunoms merginoms, nuo 17 iki 22 metų, veido kremą pakanka naudoti tik vieną kartą per dieną, prieš miegą, nebent jų oda yra itin sausa ir jaučiamas didesnis poreikis jos drėkinimui. Vakare pašalinus makiažą švelniu veido prausikliu, odą būtina patepti drėkinamuoju kremu, kurio sudėtyje turėtų būti kuo mažiau parabenų, kvėpiklių, konservantų, emulsiklių ar kitų cheminių medžiagų. Taip pat, patartina nenaudoti veido priežiūros ar kosmetikos priemonių, kurios yra skirtos brandžiai odai.

Tuo tarpu, nors 22-30 metų amžiau moters oda būna vis dar jaunatviškai skaisti, reikalingos jau didesnės pastangos jos švytėjimui palaikyti, tad ją būtina reguliariai drėkinti. Šiuo laikotarpiu dažnai veido odą itin neigiamai veikia dar jaunatviškas gyvenimo būdas – stresas dėl studijų ar karjeros pradžios, bemiegės naktys, rūkymas ar audringi vakarėliai, kurie gali lemti būsimus odos pokyčius. Kosmetologai pastebi, kad būtent nuolatinė ir reguliari priežiūra šiame amžiuje yra tiesiog būtina ir neturėtų būti ignoruojama. Patariama odą drėkinti du kartus per dieną bei kiekvieną vakarą prieš einant miegoti neužmiršti pašalinti makiažo likučių.

Perkopus 30-ies metų ribą, žmogaus organizme prasideda senėjimo procesai – ima ryškėti pirmos raukšlelės bei dažniau varginti sausa ir sudirgusi oda. Specialistai šiuo laikotarpiu pataria pradėti naudoti švelnesnius odos šveitiklius, itin rūpintis savo odos drėgmės balanso palaikymu – drėkinamąjį kremą naudoti du kartus per dieną, o kartais ir dažniau, jei oda yra itin sausa ir jautri. 

Moteriai pasiekus ketvirtą savo amžiaus dešimtmetį, patariama dienos metu naudoti itin stipriai drėkinantį kremą, kadangi oda tampa dar sausesnė ir nebe tokia atspari išoriniams veiksniams – oro pokyčiams, patalpų šildymui ar vėdinimui ir pan. Drėkinamąjį kremą šiame amžiuje taip pat galima pradėti naudoti kaip makiažo pagrindą bei dažniau lepinti savo veido odą įvairiomis veido kaukėmis, pavyzdžiui du kartus per savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių