Meilė ateina per nosį

Jau nuo seno manoma, kad kvapai lemia, ką laikome patraukliu. Dabar mokslininkai iššifravo kvapnųjį meilės kodą ir gali išpranašauti, kurie žmonės „susiuostys“, o kurie - ne.

Kai kurie žmonės vienas kito neužuodžia, kiti jaučia magišką trauką, nesuprasdami  kodėl. Priežastis paprasta: pasąmonėje kvapas nulemia, ką laikome patraukliu, o ko ne. JAV buvo įkurta pažinčių agentūra, poros klientui ieškanti pagal kūno kvapą. Čia, kaip įprasta tokiose įstaigose, reikia ne vien užpildyti klausimyną bet ir palikti seilių mėginį. Pagal genų analizę pora parenkama taip, pagal kvapą idealiai papildytų kits kitą. Bostone įsikūrusi kompanija „Scientific Match“ partnerio ieškantiems žmonėms žada ne tik daugiau sėkmingų pažinčių, bet ir kur kas daugiau pasitenkinimo suteikiantį lytinį gyvenimą, įštikimybę ir vaisingumą.

Mokslinis šios kompanijos krikštatėvis - profesorius Clausas Wedekindas. Jis pirmasis nustatė genetines reiškinio, kodėl vieni žmonės traukia vienas kitą, o kiti - ne, priežastis. Tai lemia viena vienintelė molekulė.

Apie tai patvirtinusį marškinėlių bandymą buvo skelbta ne kartą. Apie vyrų patrauklumą moterys sprendė iš jų marškinėlių kvapo. Juos vyrai turėjo dėvėti tris naktis iš eilės atsisakę dezodorantų ir kitokios kvapnios kosmetikos. Pasirodė, kad geidžiamiausias pasirodydavo tas, kurio genų rinkinys geriausiai papildydavo moters rinkinį.

Neseniai jų pėdomis nuėjo dar viena mokslininkų grupė. Jie nustatė, kad persileidimo rizika tuo didesnė, kuo moters genų rinkinys artimesnis partnerio. Tačiau, vartojami hormonai, pavyzdžiui, kontraceptinės tabletės gali aukštyn kojomis apversti moters potraukį.Tačiau „Scientific Match“ tikslas - ne skleisti mokslo žinias, o gerai uždirbti. Norint būti įtrauktam į duomenų bazę metams teks sumokėti per 4 tūkst. litų.

 


Šiame straipsnyje: uoslėpažintysporos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Mia

Mia portretas
Visiska teisybe. Nemiegu su tuo, kieno kvapas man nemalonus :P

M.

M. portretas
Pritariu, man zmogaus kvapas daug pasako.

Sonia

Sonia portretas
Noreciau, kad butu atliktas ir bezdalu tyrimas.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių