6 impotencijos priežastys: kaip jam padėti?

  • Teksto dydis:

Romantiška vakarienė žvakių šviesoje dažnai baigiasi audringu seksu lovoje. Bet kas, jei lemiamu momentu jį paveda potencija? Neskubėkite jo kalti prie kryžiaus, nes dėl savo pralaimėjimų ne visada kaltas tik vyras.

Seksas – vienas iš svarbiausių santykių ar santuokos privalumų. Tačiau ne visada poros sėkmingai džiaugiasi kūniškais malonumais ir net tuomet, kada seksualinis nusiteikimas yra pasiekęs apogėjų, stipriosios lyties atstovai pakliūna į labai keblią padėtį. Štai šešios priežastys, lemiančios seksualines vyrų nesėkmes.

Priežastis Nr. 1

Vyrų potencija labai individualus reiškinys, kuris priklauso nuo amžiaus ir fiziologinės kūno būsenos. Kiekvienas vyras turi savo pajėgumo laipsnį, vieniems lytinių santykių reikia kiekvieną dieną, kitiems pakanka vos karto per mėnesį. Tačiau jei vyras atsisako reguliaraus sekso (atsižvelgdamas į savo kūno galimybes), ateityje tai gali sukelti netgi impotenciją. 

Priežastis Nr. 2

Kita problema slypi ligose, įvairiuose negalavimuose, kurie gali pasireikšti ūmiu arba lėtiniu bendros organizmo būklės pablogėjimu. Prasta mityba neigiamai veikia vyro imuninę sistemą ir turi neigiamos įtakos lytinei funkcijai. Jeigu vartojama per daug riebalų ir cukraus, yra tikimybė susirgti cukriniu diabetu bei ateroskleroze. Tad,  nors ir šiuolaikinės žmonos dažnai būna pernelyg užsiėmusios, jog galėtų 100 procentų atsiduoti šeimai ir namams, skirti pakankamai dėmesio vyro mitybai turėtų kiekviena savo vyrą gerbianti ir mylinti žmona.

Priežastis Nr. 3

Seksologai dažnai naudoja terminą „Giliavandenio jūreivio sindromas“. Ši sąvoka skirta tiems vyrams, kurie dažnai keliauja vieni bei vyksta į komandiruotes. Kaip tai susiję su seksu? Ilgesnis susilaikymas nuo sekso neigiamai veikia erekciją ir net vyrui grįžus į namus pas mylimą žmoną, ne visada pavyksta pasimylėti. Ką tokiu atveju turėtų daryti vyras? Nedelskite ir net būdami kelionėje palepinkite savo draugužį. Tikrai nerekomenduojama būti neištikimiems – įprasta masturbacija pavojaus nekelia, o kompaktiškas masturbatorius į lagaminą tikrai tilps. O jeigu sunku susijaudinti be antrosios pusės, vertėtų įsigyti išmaniųjų sekso žaisliukų, kurie suteiks galimybę poroms mylėtis per atstumą.

Priežastis Nr. 4

Piktnaudžiavimas alkoholiu yra viena priežasčių, kodėl vyrai lovoje patiria fiasko. Kartais vyrai mano, jog alkoholis padeda atsipalaiduoti, todėl seksualinio gyvenimo kokybė pagerėja. Tačiau ši taisyklė galioja tik tada, jei alkoholis vartojamas mažomis dozėmis. Dažnas alkoholio vartojimas ženkliai sumažina vyriško hormono testosterono gamybą organizme, o tai kenkia vyriškumui. Be to, būnant apkvaitus, susikoncentruoti yra sunkiau, tad nereikėtų stebėtis, jog pažadinti savo pasididžiavimo taip ir nepavyko.

Priežastis Nr. 5

Kartais vyrams sunku patenkinti naująją partnerę, o to priežastys slypi psichologijoje. Vidinė baimė, kad nesugebėsite jos patenkinti, veikia kaip blogio užtaisas. Kai laukiama blogiausio, būtent tai ir nutinka, o didžiausias to kaltininkas – nepasitikėjimas savo jėgomis. Tad gali padėti visos priemonės, dėl kurių pagrįstai jausitės pajėgesnis: afrodiziakai, penio žiedai, antgaliai ir užveržikliai, įvairūs papildai geresnei erekcijai ir kt.

Priežastis Nr. 6

Sėdimas darbas gali sukelti nemažai problemų, nes dubens organai  nėra pakankamai aprūpinami krauju. Todėl reguliari mankšta ir sportas yra tiesiog būtinas. Rekomenduojamos sporto šakos vyrams: slidinėjimas, bėgimas, plaukimas, tenisas. Nerekomenduojama užsiimti dviračių sportu, kadangi važiuojant dviračiu yra spaudžiama tarpvietė, o tai gali dar labiau apsunkinti esamą situaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių