Seksas ir vyro amžius: ką tai turi bendro?

  • Teksto dydis:

Savo 30-ąjį gimtadienį atšventusios moterys gali sulaukti blogų žinių seksualinio gyvenimo fronte, mat vyrai seksualiai aktyviausi būna sulaukę 25–29 metų amžiaus, teigia vieno amerikietiško žurnalo apie mediciną autorius.

Moterims viskas priešingai – seksualumas pražysta tik perkopus trisdešimtmečio slenkstį.

Dar blogiau – sulaukę 50-ies, vyrai seksu užsiima geriausiu atveju kartą per savaitę, kai anksčiau (pavyzdžiui iki 30 gimtadienio) tai darydavo mažiausiai triskart per savaitę. Todėl natūraliai kyla klausimas: ar sulaukus 30-ies seksualinio gyvenimo malonumus reikės pamiršti amžiams?

Žinoma ne, teigia seksologai, – intymių santykių kokybė priklauso nuo fizinės ir dvasinės poros sveikatos būklės, taip pat santykių tvirtumo. Natūralu, jog senstant lytinis potraukis mažėja ir užsiimti seksu nebesinori tiek dažnai, kiek anksčiau. Mat tam įtakos turi ir kasdienis stresas, įtemptas gyvenimo būdas, tam tikri sveikatos sutrikimai.

Visgi, jei intymiais malonumais norite mėgautis iki pat pirmosios pensijos dienos, laikykitės paprastų taisyklių.

Atidžiai rinkitės maistą

Vienas svarbiausių dalykų – nepriekaištinga mityba, pakankamas vitaminų kiekis, užtikrinantis puikią organizmo būklę ir savijautą. Tad, jei nenori turėti problemų dėl erekcijos, vyrai privalo sveikai maitintis ir atsisakyti cigarečių. 2011 metais atlikti tyrimai byloja, kad kuo vyresni yra vyrai, tuo intensyviau švaisto savo energiją, nevengia nesveiko maisto, cigarečių, alkoholio, o būtent šie veiksniai ir lemia erekcijos sutrikimus.

Amžius ir hormonų pokyčiai

Svarbiausia – neišsigąskite. Net jei didžiulė erekcija nėra jūsų rytinis palydovas, ją sužadinti nėra taip sunku, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Švelnios antrosios pusės glamonės, truputis daugiau dėmesio – ir nesklandumų kaip nebūta. Taip pat nereikėtų pamiršti fakto, kad lytinį potraukį ir aktyvumą lemia kraujyje cirkuliuojantis testosteronas, kuris kuris su amžiumi mažėja. Nuo 30–40 metų kasmet jo kiekis numažėja dviem procentais.

Susikoncentruokite į malonumą

Nepakartojamą seksą nebūtinai turi vainikuoti iš proto vedantis orgazmas, juk kartais intymios akimirkos su partneriu gali būti tiesiog smagus laiko praleidimo būdas. Kuo greičiau tai suprasite, tuo patiems dėl to bus lengviau, teigia vienas JAV seksologijos mokslų daktaras.

Žinoma, kaskart užsiimant lytiniais santykiais nepatirti orgazmo, o tik mėgautis vienas kito artumu taip pat nėra išeitis. Juk vien šiltų apsikabinimų ir bučinių gali būti per maža, todėl padėti pagerinti intymų gyvenimą gali tokie paprasti dalykai kaip erotinės maudynės vonioje, viso kūno masažas ar net poroms skirti sekso žaislai. Taigi, kodėl neišbandžius ko nors nekasdieniško ir į miegamąjį neįpūtus gaivių aistros vėjų?



NAUJAUSI KOMENTARAI

Urte

Urte portretas
Vyrai,vyrukai.nepaskaiciuojat savo pejeguma.pamato desimtoke,eik tu sau sparnai uzauga ir tas i dangu ziuri.lygiu.nera,jura iki kelenu.viskas vyksta taip pirma savaite gerai,kita savaite dar nieko,po to ziuri,kad ta vis dar nori,o cia ir zirgas nusimines.bega i vaistine.tabletes.su galva prasideda ne kas.o ir zmona dar yra.randa straipsni apie tabletes.ten parasyta nu,nu ,negalima daug.vot ir gaunasi problema.o desimtokei ir igristi pradedi,nes nelabai ikruti.

Kaunas

Kaunas portretas
idealiausias sexas yra tik tryse

VA TEP

VA TEP portretas
Seksas visada gerai, jeigu esi pakankamai kietas, kad įlistum į vaginą .Amžius čia niekuo dėtas. KAI NESTOVI GALI VAIDINTI IR SAKYTI KĄ TINKAMAS.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių