Septyni įdomūs faktai apie seksą

  • Teksto dydis:

Seksas – tai tiesiog neišsenkanti tema, apie kurią galima kalbėti ir kalbėti. Štai septyni įdomūs faktai apie seksą, kuriuos greičiausiai esate girdėję, bet nebuvote įsitikinę, kad tai tiesa.

1. Rūkalių silpnesnė erekcija.

Mėgsti užtraukti cigaretės dūmą ir skundiesi „nestovinčiu“ draugužiu? Greičiausiai dėl to bus kalta cigaretė. Tyrimai rodo, kad net kartais rūkantys asmenys susiduria su erekcijos problema. Ką daryti? Mesti rūkyti, atsakytų mokslininkai. Pasirodo, kad buvę rūkaliai džiaugiasi geresne erekcija!

2. Karštu ar šaltu vandeniu nuplauta vagina neapsaugos nuo nėštumo.

Taip jau nutiko, kad plyšo prezervatyvas? Geriau skubėkite į vaistinę ir nusipirkite skubią kontraceptinę piliulę ir nesugalvokite vaginos plauti nei šiltu, nei šaltu vandeniu. Kodėl? Ginekologai teigia, kad tai nedaro jokios įtakos spermatozoidams, nes jie juda itin greitai ir juos sustabdyti pajėgs tik kitos priemonės.

3. Tiek vyrai, tiek ir moterys suvaidina orgazmą.

Jei manei, kad tik moterys sekso metu imituoja orgazmą, klysti. Blogeriai „Time out New York“ atliktoje apklausoje išsiaiškino, kad 30 proc. niujorkiečių vyrų bent kartą turėjo suvaidinti orgazmą! Įdomu, ar apklausti lietuviai vyrai taip pat prisipažintų apie netikrą orgazmą?

4. Kai kurie žmonės suvaidina orgazmą dėl nesaugumo jausmo arba norėdami kuo greičiau užbaigti lytinį aktą.

Kai kurios moterys prisipažįsta, kad orgazmą suvaidina dėl to, kad nesijaučia saugios, o pats lytinis aktas joms atrodo „nenormalus“. Atsiranda ir tokių, kurios teigia, kad joms tiesiog nusibodo mylėtis. Belieka užjausti vyrą, kuris norėdamas ilgiau pamaloninti moterį ją verčia suvaidinti orgazmą.

5. Lubrikantas gali padėti pasiekti orgazmą.

Mokslininkai iš Indianos universiteto Seksualinės sveikatos centro teigia, kad daugiau nei du trečdaliai amerikiečių vyrų ir moterų naudoja lubrikantą sekso metu ir beveik pusė iš jų teigė, kad patyrė orgazmą būtent pasinaudoję lubrikantu.

6. Kai kurie žmonės patiria orgazmą besitreniruodami.

Pasak amerikiečių mokslininkės Debby Herbenick, tyrinėjančios negenitalinį orgazmą, beveik 10 proc. vyrų ir moterų teigia, kad patiria orgazmą sportuodami. Vyrai sako, kad tai nutinka jiems atliekant prisitraukimus, o moterys patiria orgazmą darydamos pritūpimus ar užsiimdamos joga.

7. Orgazmai gali sumažinti prostatos vėžio riziką.

Vyrai, kurie reguliariai patyria daugybę orgazmų per mėnesį, sumažina savo galimybes susirgti prostatos vėžiu. Mokslininkai teigia, kad tie, kurie patyrė ejakuliaciją daugiau nei 21 kartą per mėnesį, palyginti su tais, kurie ją patyrė tik 7 kartus, sumažina šio vėžio riziką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių