Tyrimas atskleidė, kas vyksta moterų galvose orgazmo metu

  • Teksto dydis:

Dažnai juokaujama apie moterų gebėjimą vienu metu atlikti net kelias užduotis. Jos gali, pavyzdžiui, vairuoti ir darytis makiažą, nors tai tikrai nepatartina saugumo atžvilgiu. Šį jų gebėjimą vienu metu koncentruotis į keletą dalykų patvirtina ir mokslas, tačiau ne vienas nustebo, kuomet paaiškėjo, kad moterys orgazmo metu dar gali galvoti ir apie ką nors kitką.

Anksčiau buvo manoma, kad orgazmas tarsi išjungia mintis ir visiškai užvaldo žmogaus kūną. Taip svarstė ir mokslininkai, o ir argumentuotų įrodymų, kad taip nėra, nebuvo. Tačiau naujas „Journal of Sexual Medicine“ publikuotas tyrimas rodo, kad net karščiausiuose sekso taškuose moterys nepraranda gebėjimo vienu metu galvoti apie kelis dalykus, rašo technologijos.lt.

Nors tai gali pasirodyti kaip paika tema tyrimams, iš tikrųjų tai yra gana įdomi žmogaus smegenų tyrimų sritis. Iki šiol buvo manoma, kad žmogaus galvoje kelioms sekundėms nutyla mintys, dingsta darbų sąrašas, mintys apie problemas ar net apie partnerį. Kai kurie mokslininkai netgi sakė, kad to mus išmokė evoliucija - galimybė daugintis yra svarbesnė už viską kitą, kas mus supa. Visgi, naujas tyrimas tai paneigė.

Mokslininkai skanavo 10 orgazmą patiriančių moterų smegenis. Pastebėta, kad tuo metu labiausiai aktyvios kelios smegenų sritys – atsakingos už emocinį pasitenkinimą, jusles, motorinius gebėjimus ir taip toliau. Taigi, moterų smegenys anaiptol nebuvo atsijungusios. Nors pasitenkinimo centrai buvo aktyviausi, kiti neužgeso – jos gali galvoti ir net nebūtinai apie tai, ką daro.

Tyrimas taip pat patvirtino, kad seksas padeda kovoti su skausmu. Taip yra todėl, kad smegenys išskiria daugiau serotonino, kuris yra natūralus analgetikas. Taigi, juokais galima pasakyti, kad galvos skausmas gali būti gydomas seksu, o ne tapti priežastimi santykių vengti. Tačiau, nors tai ir nebuvo šio tyrimo tema, galima pasakyti, kad skausmas įprastai trukdo susijaudinti, todėl pasinaudoti skausmą malšinančiomis savybėmis yra gana sudėtinga.

Taigi, moterys orgazmo  metu gali mąstyti ir apie ką nors kitą, jei tik nori, o ir skausmą malšinančios savybės yra malonus priedas.


Šiame straipsnyje: seksasorgazmassmegenys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių