Tyrimas: dvi iš trijų moterų nepatiria orgazmo

  • Teksto dydis:

Seksas – svarbi kiekvienos poros gyvenimo dalis. Geri tarpusavio santykiai susideda ne tik iš kokybiško bendravimo, abipusio supratimo ir bendrų interesų, bet ir iš pasitenkinimo seksu. Siekiant išsiaiškinti, kiek žmonių pavyksta pasiekti orgazmą sueities metu, atliktas tyrimas.

Tyrimo rezultatai patvirtino išsikeltą hipotezę, kad moterys orgazmą patiria rečiau – 81 proc. apklaustų moterų teigė nepatiriančios orgazmo kiekvienos sueities metu. Seksologas Vitalijus Žukas su tokia išvada sutinka.

„Tuo tarpu vyrai, jei jie fiziškai sveiki ir neturi didelių psichologinių problemų, orgazmą pasiekia 90-95 proc. atvejų”, – teigia seksologas.

Pagrindinė problema kyla todėl, kad vyro orgazmo svarba iškeliama aukščiau už moters – 93 proc. minėtame tyrime dalyvavusių moterų nurodė, kad joms labai svarbu, kad partneris patirtų orgazmą. Tuo tarpu tarp apklaustų vyrų šis skaičius kur kas mažesnis – partnerės orgazmas svarbus vos 36 proc. vyrų.

Pasak V. Žuko, kai kurioms moterims patirti orgazmą gali būti sunku ir dėl kitų priežasčių. To priežastys gali būti tiek fizinės (pavyzdžiui, nesaikingas alkoholio ir tabako vartojimas), tiek psichologinės (įtampa, stresas ar emocinės traumos). 

Seksualinis pasitenkinimas teigiamai veikia ne tik bendrą žmogaus savijautą, bet ir poros santykius. 80 proc. apklausoje dalyvavusių vyrų ir 89 proc. moterų sutiko, kad nuolatinis seksualinis pasitenkinimas turi didelę įtaką jų sveikatai, nuotaikai ir savijautai. Anot seksologo V. Žuko, orgazmas taip pat turi ir gydomąjį efektą – jis sumažina stresą, nuima įtampą, sumažina nugaros skausmus ir stiprina imuninę sistemą.

Tačiau net XXI a. poroms vis dar sunku kalbėti apie problemas miegamajame. Daugiau nei pusė apklaustųjų kalbėdami apie seksą su partneriu jaučiasi nepatogiai.

„Seksualinis gyvenimas – viena jautriausių ir labiausiai pažeidžiamų žmogaus gyvenimo sričių. Tad nieko keisto, kad žmonėms apie ją kalbėti sunku – taip yra ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Tačiau pokalbiai ir pasidalijimas lūkesčiais vienas kitam šiuo atveju yra labai svarbūs – kitaip nepasitenkinimas seksu tik augs, o iš to gali kilti ir kitos santykių problemos,“ – teigia seksologas.

Apklausą 2016 m. atliko Didžiosios Britanijos tyrimų bendrovė „Ginger Comms“. Joje dalyvavo 1500 seksualiai aktyvių vyrų ir moterų nuo 16 m. iki 64 m.


Šiame straipsnyje: orgazmasseksas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Užkniso

Užkniso portretas
tos porno-nuotraukos dienraščio sveikatos skiltyje

Įtariu

Įtariu portretas
kad pas tuo du vyrus iš trijų, banko sąskaitos yra mažos.

frajeris

frajeris portretas
iš tiesų, vyrai - vis labiau apsileidę. netgi baisiau: ausyse, nosyse ir dar kai kur - auskarai, ilgesni plaukai ant galvos ar net barzdos surišti į kuodą, kalbos maniera - it pedikų. argi su tokiais moterys gali išvis patirti orgazmą?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių