Kaip išsaugoti seksualinę trauką gimus vaikui?

  • Teksto dydis:

Gimė vaikas – pabaiga romantikai? Jus dabar esate tėvai, tad „kvailiojimams“ jau nebėra laiko? Psichologai tvirtina, jog išlaikyti intymius ir aistringus santykius pavyksta ne vienai porai.

Vašingtono universiteto (JAV) profesorius psichologas Johnas Gottmanas, organizacijos „Psychotherapy Networker“ įtrauktas į dešimtuką įtakingiausių specialistų:

– Gimus kūdikiui pasivaikščiojimai dviese ar romantinis vakaras nustumiami į antrą planą. Tačiau išsaugoti aistrą santuokoje įmanoma, aišku, jei partneriai to nori.

Stebėjau 150 porų, kurios susilaukė palikuonių. Du trečdaliai tiriamųjų pripažino, jog pradėjo dažniau pyktis, jausti nusivylimą. Tuomet nutariau išsiaiškinti, ką likęs trečdalis darė kitaip.

Pirmus kelis mėnesius po vaikelio gimimo sutuoktiniai rečiau užsiima seksu ir tai nesunku nuspėti. Tačiau seksas ir toliau išlieka bendro gyvenimo dalimi ir patikimu pasitenkinimo santykiais indikatoriumi. Tėvams būtina rasti laiko seksui bei intymiam artumui.

Adaptacija

Kalbėkite apie tai, kas jums patinka, sakykite, kaip branginate vienas kitą, puoselėkite artumo ritualus – tai taps harmoningų santykių pamatu.

Pirmus mėnesius po gimdymo poros gyvenimas primena emocinius kalnelius. Jauni tėvai jaučia natūralius streso veiksnius: hormonų svyravimus, atsigavimą po gimdymo, nuovargį ir fizinį išsekimą. Nenuostabu, kad seksualinė trauka susilpnėja abiem partneriams – kokia čia gali būti romantika?

Jaunoms mamoms svarbiausia tampa kūdikio priežiūra ir žindymas. Taigi surasti laiko sutuoktiniui tikrai nelengva. Vyrai mokosi būti tėvai. Jie jaučia padidėjusią atsakomybę už šeimos saugumą ir gerovę.

Porai sunku susitaikyti su naujais vaidmenimis. Tačiau santykius vis tiek reikia puoselėti. O tam porai gali padėti juos suartinantys ritualai.

Suartėjimo ritualai

Seksualinio gyvenimo kokybė tiesiogiai priklauso nuo sutuoktinių emocinio artumo. Kai jauni tėvai puoselėja emocionalų ryšį, jiems tai padeda sumažinti stresą, kurį sukelia naujo šeimos nario atsiradimas, ir stimuliuoti aistrą. Kad emocinis ryšys išliktų tamprus, reikia pasistengti abiem partneriams.

Sugalvokite rytinę tvarką, pagal kurią kartu rūpinsitės vaiku: maitinsite jį, žaiste. Išsiaiškinkite, kas patinka jūsų partneriui, ir šias žinias panaudokite ryšiui stiprinti. Suplanuokite neįprastus pasivaikščiojimus arba naują laisvalaikio leidimo būdą savaitgaliais. Sąmoningai praktikuodami ritualus, kasdien stiprinsite emocinį ryšį. O tai stimuliuos seksualinę trauką.

Išsaugokite romantiką

Galiu iš praktikos pasakyti, kad daugeliui porų romantika – tai vakarienė prabangiame restorane, išvykos savaitgaliais ir seksualūs apatiniai. Jauni tėvai turėtų suvokti, kad iš jų nereikalaujamo kažko grandiozinio. Pakanka kasdienių kontaktų: laikytis už rankų, apsikabinti, prisiglausti vienam prie kito. Švelnumo momentai padeda išlaikyti fizinį kontaktą. Norėdami reanimuoti seksualinį gyvenimą, privalote skirti laiko vienas kitam. Kito kelio tiesiog nėra.

Puoselėkite meilę

Jaunos mamos nuolat kontaktuoja su kūdikiu. Todėl vyrų prisilietimų nepasiilgsta. Tačiau meilė turi ne tik fizinę išraišką, pora artumą gali išsakyti ir žodžiais.

Kalbėkite apie tai, kas jums patinka, sakykite, kaip branginate vienas kitą, puoselėkite artumo ritualus – tai taps harmoningų santykių pamatu.

Atminkite – prigesusią seksualinę trauką galima susigrąžinti. Kai partneriai supranta, kaip tai svarbu jų santykiams, jie ima ieškoti galimybių aistrai įžiebti. Daugeliui padeda specialiai seksui nustatomas laikas. Gal suplanuoto sekso idėja ir atrodo kvailai, iš tiesų jis retai kada būna spontaniškas. Poros, kurios tik pradėjo susitikinėti, irgi planuoja intymųjį artumą: renkasi pasimatymui tinkamus rūbus, muziką romantiniam vakarui, perka naujus kvepalus.

Stiprinti santykius padeda pasimatymai be vaiko, rytinis seksas ar glamonės vaikeliui užmigus. Galima dieną vienas kitam siųsti seksualias žinutes. Tai leis su jauduliu laukti vakaro. Specialiai skirdami vienas kitam laiko primenate sau – mes komanda. Tai padeda lengviau įveikti ir kasdienius sunkumus.

Vaikelio gimimas keičia žaidimo taisykles, tačiau neturi nužudyti romantikos. Jauni tėvai, puoselėdami emocinį artumą, sugebės išsaugoti ir seksualinę trauką, nepaisant to, kad jų dieną reguliuoja mažasis šeimos narys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Trauka

Trauka portretas
Oralinį daržniau praktikuoti ir bus gerai.

Triju mama

Triju mama portretas
Autorius parases si idiotiska straipsni turetu buti nusautas uz kvailuma.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių