A. Kaluginas naujoje knygoje moko atrasti savo kelią į laimę

  • Teksto dydis:

Gyvenimas yra neatsiejamas nuo pokyčių – vieni jų mus ištinka, kitus pasirenkame patys. Tačiau populiarus psichologas, pokyčių ir streso valdymo konsultantas Andrius Kaluginas teigia, jog tik išmokus juos priimti ir suvaldyti, žmogus gali sėkmingai judėti pirmyn.

Kaip tai padaryti ir kokiu būdu tokie pokyčiai gali suteikti aistrą gyventi, jis atskleidžia naujausioje leidyklos „Alma littera“ išleistoje knygoje „Lengvumas. Gerų pokyčių vadovas“.

Pasak autoriaus, šią knygą parašyti įkvėpė jo asmeninė beveik 20 metų kaupta profesinė patirtis. Net keturis kartus savo gyvenimą iš pagrindų keitęs A. Kaluginas tvirtina, kad visus pokyčius vienija vienas dalykas – jie atspindi dvasinę ir intelektinę evoliuciją. Pokyčiai gali paskatinti neprarasti gyvenimo polėkio.

Laimė neįmanoma be lengvumo pojūčio, atsirandančio, kai tavęs niekas – nei buitis, nei kaltės jausmas ar asmeninės problemos – neslegia.

„Laimė neįmanoma be lengvumo pojūčio, atsirandančio, kai tavęs niekas – nei buitis, nei kaltės jausmas ar asmeninės problemos – neslegia. Tobulų žmonių ir tobulo gyvenimo nėra. Kiekvieno žmogaus laimė yra individuali, tačiau egzistuoja tam tikri metodai, praktikos ir mąstymo elementai, kurie padeda jos siekti. Manau, kad to galima išmokti“, – atskleidžia A. Kaluginas.

Autorius teigia, kad tikra išmintis yra ta, kurią kas dieną taikome savo gyvenime. Todėl šioje knygoje suprantamai ir jautriai supinamos ne tik asmeninės autoriaus ir jo klientų patirtys ar senovės mąstytojų idėjos, bet šiuolaikinės psichologijos įžvalgos ir verslo dėsniai, leidžiantys atvirai priimti pokyčius.

A. Kaluginas ragina išmokti į pokyčius žiūrėti kritiškai. „Nusprendžiau atlikti kritinę pagrindinių pokyčių metodų analizę: nuo išėjimo iš komforto zonos, vizualizavimo, tikslų formavimo iki meditacijų. Negalima aklai taikyti viską, ką išgirstame iš įvairiausių „gyvenimo mokytojų“. Knyga padės rasti savo unikalų kelią ir gyvenimo stilių“, – sako autorius.

Taip pat svarbu išdrįsti sau užduoti esminius klausimus, įvertinti savo galimybes, dėmesingai stebėti, kaip gyveni. „Kiekvienas žmogus, kurio laukia pokyčiai, turi išmokti paklausti, ar to jam iš tikrųjų reikia. Pernelyg dažnai tai, ko mes, regis, norime, ir tai, ko mums reikia, skiriasi. Nesvarbu, ar kalbame apie individą, porą, ar verslą, turime savęs nuolat klausti, kokiu būdu įmanomi pokyčiai, kaip aš atsidūriau šioje situacijoje, ką ir kaip galiu pakeisti, kad galėčiau augti“, – pasakoja pokyčių konsultantas.

Sukūręs originalią pokyčių valdymo sistemą, autorius skaitytojus užburia entuziazmu ir meile gyvenimui. Knygoje pateikiama kasdieniam naudojimui skirta lengvumo dieta – pratimai ir metodai, kurie jau po mėnesio padeda jaustis lengviau. Nevengdamas humoro ir žiupsnelio erotikos, jis pasitelkia tikrų situacijų analizes, paprastai ir aiškiai supažindina su teorija.

„Laimingo gyvenimo nebūna – yra tik laimingos dienos. Todėl turime siekti, kad tokių dienų būtų kuo daugiau. Nors dažnai galvojama, kad laimė yra savęs pažinimas ar meilė sau, tačiau tai yra gebėjimas gyvenime atrasti savo vietą. Ši vieta – tai autentiška kiekvieno žmogaus filosofija. Lengvumas tėra tiesiausias kelias į ją“, – teigia žinomas psichologas.


Andrius Kaluginas – vienintelis filosofinio konsultavimo specialistas Lietuvoje. Psichologas psichoterapeutas skaitytojams geriausiai pažįstamas kaip knygos apie seksualinius kompleksus „Complexus amoris“ autorius bei TV ir radijo laidų vedėjas. A. Kalugino konsultacijų spektras itin platus – nuo pagalbos individams ir poroms iki mokymų verslui ar valstybinėms institucijoms. Lietuvos kognityvinės ir elgesio terapijos bei Lietuvos Mindfulness draugijų narys šiuo metu su žmona ir sūnumi gyvena Vilniuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai bent

tai bent portretas
nereklamuokit !!! Kai tik per TV išgirstu jo psichologinius patarimus ir kt. suima "nervas" ir atsiranda stresas, ypač su tom "lentelėm" ir tuoj pat perjungiu kanalą, kitaip nuo jo aiškinamų nesąmonių galima išprotėti. Žodžiu psichologas po kurio konsultacijų reiktų kreiptis į psihiatrą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių