Kokias savo mylimųjų savybes moterys vertina labiausiai?

  • Teksto dydis:

Puikus humoro jausmas, vyriškas santūrumas, riteriška drąsa, o kartais tiesiog elementarus mandagumas – tai vyrų charakterio savybės, kurias žvelgdamos į savo mylimuosius kasdien be galo vertina daugybė moterų visame pasaulyje. O už kokias būdo savybes savo mylimus vyrus giria Lietuvos moterys?

Svarbiausia rūpestingumas

Net 70 proc. apklausoje dalyvavusių moterų sakė labiausiai vertinančios savo mylimųjų rūpestingumą. Tarp labiausiai vertinamų vyrų būdo savybių kasdienis šiltas rūpestis pralenkė ir gebėjimą nustebinti bei lepinimą mielomis dovanomis. Beveik trys ketvirtadaliai savo nuomone pasidalinusių moterų sako labiausiai vertinančios tai, jog mylimas partneris išklauso ir paguodžia užklupus problemoms, slogiomis dienomis pralinksmina ar nuramina išviręs puodelį kavos ar arbatos. Penktadalis apklausos dalyvių greta partnerio rūpestingumo mini ir jo atsakomybės jausmą. Kas penkta moteris vyro atsakingumą įvardija, kaip vieną puikiausių savo mylimojo bruožų.

Dėmesys ir švelnumas kaip meilės įrodymas

Kiek daugiau nei trečdalis apklausos dalyvių sakė labiausiai vertinančios partnerių dėmesingumą ir švelnumą. Pasak jų, poros santykiuose svarbi dėmesio ir švelnumo pusiausvyra, leidžianti jaustis saugioms ir mylimoms. Kalbėdama apie savo mylimąjį, kas trečia moteris sakė vertinanti akimirkas, kai partneris nepamiršta ištarti malonaus komplimento, pasakyti, jog myli, ir nesibodi rodyti šiltų savo jausmų.

Juokas priverčia pamiršti rūpesčius

Gerą humoro jausmą kaip labiausiai vertinamą partnerio būdo savybę įvardijo daugiau nei penktadalis apklaustųjų. Būtent gebėjimas pralinksminti bei prajuokinti, pasak šalies moterų, padeda pamiršti kasdienius rūpesčius ar net pasveikti užklupus nemaloniam peršalimui. Kaip sakoma, juokas – geriausias vaistas.

O štai aštrų protą kalbėdamos apie mylimus vyrus labiausiai vertina vos dešimtadalis. Tiesa, kai kurioms intelektualumas ir išmoningumas yra vieni patraukliausių bruožų.

Atsidėkoja mylimiesiems

Vertindamos savo mylimųjų rūpestingumą ir atsidavimą Lietuvos moterys taip pat siekia rodyti dėmesį ir palepinti savo partnerius. Nors partnerio mados ir stiliaus jausmą labiausiai vertina vos vienas procentas, šalies moterys nepamiršta rūpintis ne tik savo, bet ir mylimų vyrų grožiu. Dėl to moterų pirkinių krepšelyje neretai atsiduria ne vienas vyriškos kosmetikos produktas.

Tiesa, pasak sepcialistės Julijos Kravčenko, šiuolaikiniai vyrai ir patys savo išvaizdai bei komfortui skiria vis daugiau dėmesio. Vis tik, rinkdamiesi kuo papildyti savo kūno priežiūros priemonių asortimentą, stipriosios lyties atstovai pirmenybę teikią daugiafunkcinėms greito poveikio priemonės.

„Kitaip ne moterys, vyrai nelinkę daug laiko sugaišti vonios kambaryje. Jei daugeliui moterų jau įprasta kasdienę grožio rutiną papildyti drėkinamuoju losjonu ar kremu, vyrai papildomiems grožio ritualams skiria kur kas mažiau dėmesio. Dėl to kasdienę vyrų prausimosi rutiną vis dažniau papildo daugiafunkcinės grožio priemonės, tokios kaip giliai drėkinantys prausikliai, tinkantys tiek kūno, tiek veido odai. Tai leidžia užtikrinti reikiamą odos priežiūrą ir drauge sutaupyti laiko“, – pastebi J. Kravčenko.

Be to, kad stengiasi rūpintis mylimųjų išvaizda, moterys sako dažniausiai juos palepinančios skania vakariene ar savaitgalio išvyka.


Šiame straipsnyje: savybėsporamylimasisjuokas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių