„Pagalbos moterims linijos“ savanorės: išdrįsk nebekentėti

  • Teksto dydis:

„Išdrįsk nebekentėti“ – tokiu šūkiu vaduotis iš problemų moteris ragina Kaune įsikūrusi organizacija „Moters pagalba moteriai“. Viena jos veiklos sričių – pagalbos moterims telefonu linija, kurioje budinčios savanorės rūpesčių išklauso ir konsultuoja bet kuriuo paros metu.

Daugiau kaip pusė Lietuvos gyventojų – moterys, tačiau jų pečius dažnai slegia ne tik asmeninės problemos, bet ir visos šeimos bei artimųjų rūpesčiai, o pagalbos ieško vos viena kita. Taip pasakoja psichologė Aušrinė Krikščionaitienė, dirbanti Kaune įsikūrusioje nevyriausybinėje organizacijoje „Moters pagalba moteriai“ ir vadovaujanti „Pagalbos moterims linijai“. Linijos šūkis – išdrįsk nebekentėti. Psichologės teigimu, būtent šiuo aspektu mūsų šalies moterys vis dar gerokai skiriasi nuo moterų Vakarų šalyse.

„Vis dėlto mes įpratę, na, neieškoti pagalbos – kai mus ištinka kažkokia krizė, mums atrodo, kad mes esame stiprūs ir patys galime su viskuo susidoroti. Bet kai yra krizė, tai pagalba iš šono yra būtina, nes krizėje mes nebeturime tų resursų, ta prasme, tie resursai, kurie anksčiau mums padėdavo, jie dažnai neveikia“, – sako A. Krikščionaitienė.

„Pagalbos moterims linijos“ darbuotojų teigimu, moterys ieško ne tik užtarimo ar patarimo, kaip elgtis vienoje ar kitoje situacijoje, bet ir nori išgirsti, kad tokioje padėtyje atsidūrė ne vienos. Tiesa, visoms tinkančio vieno išsigelbėjimo plano nėra, bet galimybė anonimiškai atskleisti savo problemas skatina netylėti ir galiausiai pasiryžti ieškoti išeities.

Pagalba moterims teikiama telefonu 8800 66366.

Išsamiau – Giedrės Baltrušytės reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių