Prancūzijos teismas: vaikų vardai Nutella ir Braškė yra prasto skonio

  • Teksto dydis:

Prancūzijos teismas sutrukdė tėvams duoti savo naujagimei Nutellos (Nutelos) vardą, nusižiūrėtą nuo šokolado ir riešutų kremo, kurį rastum kone kiekvieno prancūzo virtuvėje, pavadinimo.

Teismas rėmėsi argumentu, kad dėl tokio vardo mergaitė taptų pašaipų taikiniu.

Registratorius, rugsėjo mėnesį registravęs to kūdikio gimimą, apie neįprastą vardą pranešė vietos prokurorams, kurie šį klausimą perdavė šeimos teisės teismui, nurodė prokuratūra, patvirtindama pirmadienį laikraščio „Voix du Nord” paskelbtą istoriją.

Tėvai teismo posėdyje nedalyvavo ir teisėjas nusprendė jiems nedalyvaujant pakeisti mergaitės vardą į „Ella“ („Ela“).

„Vardas „Nutella “ atitinka komercinį kremo pavadinimą. Ir vardo, kuris gali privesti tik prie pajuokos ir negeranoriškų replikų, užkrovimas prieštarauja vaiko interesams“, – sakoma nutartyje.

Kitoje panašioje byloje porai buvo uždrausta duoti dukrai „Fraise” („Braškės“) vardą, kuris, pasak teisėjo, taip pat galėtų nulemti pašaipas to vaiko adresu. To kūdikio vardas buvo pakeistas į Fraisine (Fraisin) – 19-ajame amžiuje populiarų vardą.

Tik 1993 metais Prancūzijoje tėvams buvo leista duoti vaikams vardus savo nuožiūra, tačiau registratorius vis tiek gali įsikišti, jei mano, kad vardas yra kiek per daug kūrybingas ar galėtų nulemti pašaipas vaiko adresu.

18-ajame amžiuje prancūzai savo vaikams galėjo duoti tik virtinės populiarių šventųjų ar garsių veikėjų vardus. Tie įstatymai buvo kiek sušvelninti 1966-aisiais, kai buvo leista alternatyvi rašyba ir užsienietiški vardai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vaikų vardai

vaikų vardai portretas
parodo tėvų protą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių