Tik viena iš dešimties moterų džiaugiasi savo amžiumi

  • Teksto dydis:

Visuomenėje, kurioje tarp grožio ir jaunystės neretai dedamas lygybės ženklas, moterys pripažįsta jaučiančios spaudimą ilgiau išlikti jaunoms, o nerimas dėl amžiaus jaučiamas jau trisdešimties – rodo „Dove“ užsakymu atliktas tyrimas. Vos viena iš dešimties moterų didžiuojasi savo amžiumi ir nesidrovi atskleisti, kiek jai metų.

„Moterys neretai mano, kad jų amžius turi įtakos tam, kaip aplinkiniai suvokia jų grožį“, – pastebi „Dove“ prekės ženklo atstovė Karola Kotkas - Pillart. „Dėl to  pradėjome iniciatyvą „Kiek jums metų?“ (ang. „How old are you?“), kurios tikslas  – paskatinti moteris džiaugtis ir pasitikėti savimi, nepriklausomai nuo to, kiek joms metų. Norime padėti moterims atrasti tikrąją grožio prasmę ir suprasti tai, kad yra gražios būdamos bet kokios amžiaus“, – sakė K. Kotkas - Pillart.

Tyrimas parodė, kad didžiausias susirūpinimas dėl savo amžiaus moteris aplanko, kai joms per trisdešimt. Ne gana to, bandydamos nuslėpti savo amžių, moterys jaučiasi nelaimingos ir netgi senos. Tai verčia jas nerimauti ir dėl savo išvaizdos – taip dar labiau sustirpinant neigiamą ryšį tarp moters amžiaus ir grožio supratimo. Pasak psichologų, savo amžiaus bei grožio supratimas priklauso ir nuo asmeninio požiūrio. Nepasitenkinimas savo amžiumi bei beiskeičiančia išvazda atsiranda tada, kai tam suteikiama neigiama prasmė.

„Pristatydami iniciatyvą „Kiek jums metų?“, sukūrėme ir trumpą video filmą, kuris atskleidžia, kaip skirtingai savo amžių vertina mažos mergaitės, besididžiuojančios savo metais, ir suaugusios moterys, kurios kartais net gėdijasi savo amžiaus. Vis tik, pavyzdį jaunoms mergaitėms dažniausiai rodo jų mamos, kurios formuoja savo dukrų požiūrį į jų pačių amžių bei grožį. Dėl to labai svarbu suprasti ir įvertinti tai, kad kiekviena moteris yra graži visuose savo amžiaus tarspsniuose, drauge rodant pavyzdį ir savo dukroms“, – sakė „Dove“ atstovė.

„Dove“ kviečia visas moteris prisidėti prie šios iniciatyvos socialiniuose tinkluose, juose su draugais dalinantis savo nuotrauka, pažymėta reikšminiais žodžiais #MyBeautifulSelf.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurmanas x

Jurmanas x portretas
Turėtų kurtis panašaus amžiaus moterų klubai - gintis nuo vienatvės. Depresija - finišo tiesiojoj... Dabartinis jaunystes kultas, silikonai-butulinai - štai kuo perpildyti TV tinkleliai, ypač komercinė. Bet pasakykite ir silikoninėm pupytėm, kad jos bus senos dar greičiau nuo patyčių iš savo kūno... Kodėl retas žurnalistas kalbina mokslo žmones, a...reikia mokėti palaikyti pokalbį... čia pupyčių pap......

Merke

Merke portretas
Man 77 metai ir labai pagalvočiau su kokia "jaunuole" keistis vietomis.

udra

udra portretas
as vyras ir man taip pat darosi geda sakyti savo tikra amziu. ar tai yra patologija?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių