Turtingas verslininkas finansinę gerovę iškeitė į vedų filosofiją

  • Teksto dydis:

Buvęs teisininkas Algis Razminas dabar yra ajurvedos gydytojas ir psichologas Anantara Das. Jis save pristato žmogumi, ilgai ieškojusiu, kaip būti laimingam. Atsakymus jis rado šventuosiuose indų raštuose – vedose.

Prieš 5000 m. parašytus raštus studijuojantis ir kitiems vedų paslaptis aiškinantis vyras anksčiau buvo teisininkas ir verslininkas.

„Buvau stambus verslininkas, visko turėjau, bet turbūt pavargau nuo verslo, supratau, kad tai – beprasmiška. Aukojiesi, turi gudrauti, turi meluoti, turi bijoti. Aš ne toks esu“, – aiškino vyras.

Buvęs verslininkas tuomet susikrovė daiktus ir išvažiavo į kaimą, kur skaitė šventraščius. Ten jam atėjo suvokimas, kaip išties reikia gyventi.

Šiuo metu Anantara Das keliauja, Lietuvoje ir svetur skaito paskaitas, o Kaune jis įkūrė vienuolyną, kur priimami pasiligoję ar nelaimingi. Paskaitose viena svarbiausių temų būna santykiai. Anantara Das išsyk pabrėžia, kad vyras turi klausyti žmonos, o žmona – vyro, o tai, ką pasiekia vyras – turtai ar pripažinimas, esą priklauso nuo jo antrosios pusės.

„Vyrai kartais didžiuojasi: „Aš pasiekiau, o tu – namuose, su vaikais“. Ji – užnugaris, ji viską sutvarkė, kad tu galėtum pasiekti. Jei šeimoje negerai, tada suprastėja vyro arba žmonos sveikata ir nesiseka darbe, tada vėl ateina nesėkmė. Visa sėkmė prasideda nuo šeimos“, – ajurvedos filosofiją dėstė vyras.

Anantara Das siūlo šeimoje sukurti papročius – kad visa šeima bent valgant būtų kartu. Vyras šeimai turi uždirbti – tai jo pareiga, jis taip pat atsakingas už maistą, drabužius, būstą. Antra jo pareiga yra išklausyti savo antrąją pusę – nuraminti ją, nes moteris, anot ajurvedos pasekėjo, yra nuolat nerami. Užtat trečia vyro pareiga – dvasinė – yra svarbiausia. Vyras šeimoje turi melstis ir būti dvasinis šeimos lyderis. Jei vyras yra dvasingas, Anantaros Das teigimu, moteris gali iškęsti viską – ir nepriteklių, ir sunkumus. Svarbiausia moters pareiga – duoti meilę šeimai.

Anantaros Das antra pusė – Julija, arba Jay Shri, kuri į ajurvedos dvasinį pasaulį pasinėrė dėl ligos ir vadina tai likimo dovana. Buvusi šokių trenerė sunkiai susirgo, bet jos ligos net medikai negalėjo nustatyti. Jaunai moteriai buvo nustatytas pirmos grupės neįgalumas. Tačiau Anantara Das tikina išgydęs Jay Shri.

Apie vedų išmintį, kurią skleidžia Anantara Das, išgirsite LRT TELEVIZIJOS laidoje „Stilius“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ibn Sina

 Ibn Sina portretas
Teisininkas... Verslininkas... Jo verslas buvo dirbant komisaru dangstyti Kelmės banditą. Užtai jis 9 metus studijavo ajurvedą kaliūzėje. Įdomu, kaip ten su ajurvediniu maistu? Daktaras irgi galėtų joga ten užsiiminėti ir kokį dvasinį vardą susigalvoti.

Vida

Vida portretas
Tik kad jis prieš tapdamas ,,guru'' buvo kalinys, o dar prieš tai nusikaltėliu tapęs policininkas.

AK

AK portretas
Drąsus straipsnis, intriguojanti laida, atrastos gyvenimo prasmės, kurios vėl bus pamestos.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių