Žmonės gyvenimu Lietuvoje nepatenkinti dėl negatyvumo ir susvetimėjimo

Žmonių nepasitenkinimą gyvenimu Lietuvoje daugiausia lemia nepasitikėjimas vienas kitu ir susvetimėjimas, taip pat negatyvios nuostatos. Tai parodė Žmogaus studijų centro atlikto Lietuvos emocinės būsenos tyrimo rezultatai.

Tyrimas atskleidė, kad beveik trys ketvirtadaliai apklaustųjų nežino, kuriuo žmogumi gali pasitikėti, jaučiasi svetimi net tarp savų.

Apklausos duomenimis, žmonėms laimingais jaustis savo šalyje trukdo ir polinkis vieniems kitus smerkti. Anot Žmogaus studijų centro prezidento Gintaro Chomentausko, tai iš dalies lemia ir aukštus savižudybių bei mirčių nuo su stresu siejamų širdies ir kraujagyslių ligų mastus.

Tyrimo autoriai, rezultatus pristatę Seime, siūlo laimingų žmonių skaičiaus didinimą iškelti kaip pagrindinį valstybės sėkmės rodiklį ir imtis priemonių visuomenės sutelktumui didinti, taip pat formuoti žiniasklaidos ir politikų suvokimą apie tai, kad neigiamomis emocijomis persmelkta vieša informacija turi žalingą poveikį žmonių emocinei savijautai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nepasaket ir su apsivogusia parsidaveliu Amerikonams valdzia.Ir su Grybauskaite priesakyje kur dejus ant zmoniu.Ziuri Linkevicius Grybas ka pasakys Nato ir uzsienio virsunes.Man nusispjaut.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių