4 išmaniosios programėlės, padėsiančios pasirūpinti sveikata

Atėjus pavasariui neretai susirūpinama savijauta bei sveikata: kyla mintys pradėti sportuoti, laikytis dietos ar bent jau gerti vitaminus. Ekspertai pataria 4 paprastas išmanias programėles, padėsiančias lengviau rūpintis savimi.

Žingsnių ir kalorijų skaičiuoklė

Pasižadėjote, kad gyvensite sveikiau, vaikščiosite daugiau ir valgysite mažiau? Tikslų pasiekti bus lengviau, jei juos matuosite – tai daryti galite su fizinį aktyvumą fiksuojančia programėle „Fitbit“, mano Arnoldas Lukošius, „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas.

„Į išmanųjį atsiųsta programėlė skaičiuoja kasdien nueitus žingsnius ir atstumą, į ją taip pat galima suvesti suvartojamų kalorijų ir vandens kiekius bei svorio pokyčius. Negana to, prie programėlės prijungus išmanųjį „Fitbit“ laikrodį, galima stebėti ir savo miego ciklą“, – pasakoja A. Lukošius.

„iOS“: https://apple.co/1cppj8C

„Android“: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fitbit.FitbitMobile

Lieknėkite lengviau

Stengiatės valgyti sveikiau, tačiau vis pritrūksta žinių ir kantrybės? Anot. A. Lukošiaus, aplikacija „Lifesum“ gali ne tik padėti keisti ar stebėti mitybos įpročius, bet ir motyvuoti siekti geresnių rezultatų.

„Analizuodama suvestus duomenis apie suvartotas kalorijas, išgertą vandens kiekį bei bendrą informaciją apie jus – programėlė parinks labiausiai tinkamą mitybos planą, taip pat ir jį atitinkančių patiekalų receptus. Be to, ji skatins išgerti daugiau vandens, valgyti vaisių, žuvies, daržovių ar kitų produktų, suteiksiančių trūkstamų mineralų bei vitaminų“, – teigia ekspertas.

„iOS“: https://apple.co/1OWWEXV

„Android“: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sillens.shapeupclub

Savijautos dienoraštis

Pastebėjote, kad jus vis dažniau vargina galvos ar kiti skausmai? Pabandykite atsekti negalavimų priežastis – tai padaryti gali padėti programėlė „Symptom diary“, skirta visiems įtartiniems sveikatos pokyčiams fiksuoti, atskleidžia ekspertas.

„Aplikacija saugo suvestus duomenis, juos analizuoja ir suteikia galimybę stebėti veiksnius, darančius įtaką savijautai. Pavyzdžiui, pažymėjus galvos skausmo simptomą, galima įrašyti ir galbūt jį iššaukusias priežastis: paros metą, stresą ar tądien valgytą maistą. Jei tas pats negalavimas kartojasi, veiksnių statistika gali padėti atsekti jo priežastį“, – sako A. Lukošius.

„iOS“: https://apple.co/2K0QAzK

„Android“: https://play.google.com/store/apps/details?id=dk.kalorieopslag.symdir

Nepamiršite išgerti vitaminų

Pamirštate išgerti vitaminus ar vaistus? Tuomet A. Lukošius pataria atrasti aplikaciją „Pill & Med Reminder“.

„Programėlė veikia tarsi išmani vaistų dėžutė – į ją galima įvesti visus vartojamus medikamentus, prie kiekvieno iš jų pažymėti kokią dozę, kokiu būdu ir kada reikia vartoti. Atėjus laikui išgerti vaistus – aplikacija apie tai primins pranešimu. Be to, programėlėje galima sukurti bendrą šeimos paskyrą ir joje stebėti, ar artimieji pareigingai geria savo piliules“, – aiškina jis.

„iOS“: https://apple.co/2Ik6uYN

„Android“: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.medisafe.android.client



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių