63-ejų trenerė tikina atradusi ilgaamžiškumo receptą

  • Teksto dydis:

Nijolei Ratkevičienei – 63 m., tačiau jaunystės ir energijos jai netrūksta. Trenerė tikina atradusi ilgaamžiškumo receptą, padedantį nesenti.

Moters teigimu, metų skaičius nieko nereiškia, nes tikrasis amžius priklauso nuo to, kaip žmogus jaučiasi.

„Kai knygose skaitydavau, kad kuo žmogus vyresnis, tuo daugiau energijos turi, galvodavau: kaip čia taip? Aplinkui gi visi žmonės traukiasi ir susitraukia. Pasirodo, kuo daugiau dirbi su savimi, tuo energingesnis esi“, – įsitikinusi N. Ratkevičienė.

Ji visą savaitę po du kartus per dieną veda sporto užsiėmimus, į kuriuos dažniausiai eina pėstute arba važiuoja dviračiu. Iš pažiūros nesudėtingi pratimai tampa nemenku iššūkiu net nuolat sportuojantiems žmonėms, tačiau pati trenerė juos atlieka, regis, be jokių pastangų ir net po treniruotės nesijaučia pavargusi.

„Į treniruotes ateina moterys jau po 50 metų. Jos save laiko vyresnėmis. Man toks posakis net juokingas, aš iš viso nepripažįstu amžiaus, nes jis yra mūsų galvoje. Kai jautiesi jaunas ir energingas, koks čia dar amžius gali būti? Tai tiesiog savęs įdėjimas į kažkokius rėmus“, – stebisi N. Ratkevičienė.

Jos įsitikinimu, žmonės nusiteikia, kad jau turi sirgti, kad metas eiti pas gydytojus, kad jau yra seni.

Aš iš viso nepripažįstu amžiaus, nes jis yra mūsų galvoje.

„Aš taip pat einu pas gydytojus, tačiau einu tikrintis savo sveikatos, kad žinočiau, kad esu sveika ir kad viską darau teisingai. Būtent tada supratau, kad metodas, kurį pateikiu, yra kelias į sveikatą ir laimę“, – tvirtina N. Ratkevičienė. 

Moteris pripažįsta, kad ne visada žinojo, kaip tinkamai gyventi, tačiau galiausiai viskas susiklostė palankiai, o anksčiau N. Ratkevičienės gyvenimas priminė daugelio: vyras, du vaikai ir nuolatinis plėšymasis tarp įsipareigojimų.

Ištaikiusi laisvą valandėlę, moteris skubėdavo į sporto salę, kurioje, sako, net širdis atsigaudavo.

Po truputį meilę sportui ji įskiepijo ir dviem sūnums, kurių vienas dabar – kultūrizmo čempionas bei žinomas asmeninis treneris.

Plačiau – laidos „Gyvenimas“ reportaže.


Šiame straipsnyje: sveikatasveika gyvensena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Tai kai pamatai jaunus,nupiepusius nuo cigareciu,be raumenu,vos kojas pavelka,o jau i autobusa supuola pirmi,kad gautu atsisesti,tai net negera darosi.metai vis ien skaiciuoja savo,nori to ar nenori,bet viskas priklauso nuo zmogaus charakterio ,nuo jo energijos,linksmumo ir dar genetika.cia tai ka tavo gimine perdave ta ir turi .geri zmones,linksmi,nepavydus,gyvena daug ilgiau ir jaunesni atrodo.reikia tureti tyra sirdi ir viskas bus gerai.

Dite

Dite portretas
Saunuole,as taip pat mastau,negalvokim apie tuos metus
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių