Apgailestauja, kad bičių produktai retai naudojami medicinoje

Lietuvos apiterapeutai teigia, kad valstybė neįvertina šios srities pasiekimų medicinoje. Apiterapija – tai profilaktikos ir gydymo metodai, kai naudojami bičių gaminami ir surenkami produktai bei bičių nuodai. Apie šių metodų naudą Kaune rengiama dvi dienas truksianti tarptautinė konferencija.

Apiterapeutai sako, kad Lietuvoje į juos žiūrima nerimtai, kadangi Lietuvoje dėl tebevykstančių diskusijų neįteisinta netradicinė medicina. Todėl šalyje nėra ir profesionalaus apiterapeutų rengimo – jie turi mokytis ir tobulintis savarankiškai.

Lietuvos apiterapeutų asociacijos viceprezidentas, šeimos gydytojas Povilas Rimkus teigia, kad medicininių pasiekimų šioje srityje jau yra – pavyzdžiui, tinkamai vartojami bičių produktai gali malšinti skrandžio susirgimus ar lėtinį hepatitą; lietuviai taip pat sukūrė lašus akies ragenos uždegimui – keratitui – gydyti.

Panašia praktine patirtimi konferencijoje dalinsis ir užsienio apiterapeutai – pavyzdžiui, marokiečiai kalbės apie bičių nuodus melanomos gydymui, o rumunai pasakos apie medicininių medaus tvarsčių panaudojimą chirurgijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai jau taip

Tai jau taip portretas
Bičių pienelio jau gal dešimt metų vaistinėse rasti neįmanoma. Ir iš viso, kai nebeliko "Bitutės" Kaune, padorių bitininkystės produktų su žiburiu ieškoti tenka.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių