Arbatos sieteliuose – per didelis nikelio kiekis

  • Teksto dydis:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF gavo pranešimą, kad arbatos sieteliuose ”Teezange Gourmet” nustatytas dvigubai didesnis nei leistina nikelio kiekis. Patekę į žmogaus organizmą, dideli šio metalo kiekiai gali sukelti ūmius ir lėtinius apsinuodijimus. Mat nikelis pasižymi stipriu kancerogeniniu poveikiu, be to, jis kaupiasi plaučiuose, kepenyse, inkstuose.

Pavojingos sveikatai sietelių  partijos numeris – 06.4271.6040, gamintojas – Vokietijos įmonė  WMF AG (EberhardstraBe, Geislingen/Steige, 73312). Į Lietuvą jų įvežė bendrovė ”Iramita” (Deltuvos g. 34). Vartotojai įsigiję šių nesaugių arbatos sietelių, gali juos grąžinti į prekybos vietas ir atgauti sumokėtus pinigus.

Sieteliai ”Teezange Gourmet”, kuriuose nustatyta didesnis nei leistina nikelio kiekis, išplatinti ne tik Lietuvoje, bet ir Austrijoje, Belgijoje, Bulgarijoje, Kroatijoje, Čekijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Vengrijoje, Italijoje, Latvijoje, Liuksemburge, Nyderlanduose, Lenkijoje, Slovėnijoje, Ispanijoje, Šveicarijoje, Jungtinėje Karalystėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tinklelis

Tinklelis portretas
"Sieteliuose" ar tinkleliuose, nes "sietka", tai kacapiškai?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių