Vilniuje bus atlikta unikali onkologinė operacija

  • Teksto dydis:

Spalio 3-4 d. Vilniuje vyks VI Baltijos šalių onkologų kongresas "Multidisciplininis požiūris į vėžio problemą". Lietuvos, Latvijos ir  Estijos onkologai jau dvidešimt metų pagal tradiciją kas dveji metai susirenka į kongresą  vienoje iš šių šalių sostinių. Šio kongreso metu bus atlikta unikali inkstų naviko operacija.

Vilniuje daugiau nei pusketvirto šimto vėžį gydančių klinicistų, slaugos specialistų, onkologijos srityje dirbančių mokslininkų bei pacientų organizacijų atstovų šiemet iš visų aplink Baltijos jūrą esančių šalių renkasi pasidalyti gerąja patirtimi, aptarti vėžio diagnostikos bei gydymo naujovių, naujų technologijų bei metodikų taikymo galimybių.

Paskaitas skaitys  40 lektorių iš Lietuvos, Latvijos, Estijos bei kitų šalių: atvyksta  žymus chemoterapeutas iš Ispanijos prof.  J. Capdevila, onkologas iš Irano prof. M. Mirzaei,  Almatos onkologijos centro direktorė prof. D. Kaidarova iš Kazachstano, epidemiologijos autoritetas iš Lenkijos prof. M. Bielska-Lasota.

"Onkologijos srityje sėkmė ypač priklauso nuo komandinio darbo, dalijimosi įžvalgomis ir patirtimi, nuo spartaus mokslinių rezultatų pritaikymo klinikoje, – sako kongreso prezidentas Nacionalinio vėžio instituto direktorius prof. Narimantas Evaldas Samalavičius. – Būdų, kaip įveikti vėžį, ieškoma visame pasaulyje, na o šį kartą diskutuosime su mūsų Baltijos regiono kolegomis, kurie dirba aktualiose onkologijos mokslo srityse, susiduria su panašiomis medicininėmis ir socialinėmis problemomis, kylančiomis dėl didėjančios vėžio ligos grėsmės".

Kongreso pirmąją dieną, spalio 3 d., Nacionaliniame vėžio institute  organizuojama praktinė konferencija "Įvairiapusis požiūris į vėžio gydymą onkourologijoje", kurios metu pirmą kartą Lietuvoje bus atlikta unikali  laparoskopinė inkstų naviko krioabliacija.

"Bus panaudotas laparoskopinis ultragarso daviklis, kuris leis labai tiksliai nukreipti adatą į vienintelio inksto naviką ir jį užšaldyti, – sako NVI Onkourologijos skyriaus vedėjas dr. Albertas Ulys. – Kalbame apie atvejį, kai kitoks chirurginis gydymas yra neįmanomas."

Atliekant operaciją talkins kolegos iš Estijos P. Baum ir L. Kikk, prof. M. Jievaltas iš LSMU.

Pirmą kartą drauge su medikais VI Baltijos onkologų kongrese susitiks Lietuvos, Estijos ir Švedijos pacientų organizacijų atstovai, kurių nuomonė tobulinant onkologinės pagalbos sistemą yra labai svarbi. Atvyks itin aktyvios Europos storosios žarnos vėžiu sergančiųjų pacientų organizacijos Europcolon viceprezidentė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių