Daugiau kaip pusė moterų nesitikrina dėl krūties vėžio: neturi laiko ir bijo

  • Teksto dydis:

Daugiau kaip pusė moterų nesitikrina dėl krūties vėžio, nes sako nerandančios tam laiko, taip pat bijo ligos, rodo antradienį pristatyta visuomenės nuomonės apklausa.

Neturinčios laiko pasitikrinti sveikatai nurodė 54 proc. tyrimo dalyvių, o bijančios ligos – 52 proc. dalyvių, per Nacionalinio vėžio instituto surengtą spaudos konferenciją sakė apklausą atlikusios „Spinter tyrimai“ bendrovės vadovas Ignas Zokas.

Atlikus apklausą taip pat paaiškėjo, kad rūpestis savo sveikata nėra moters dienos prioritetų sąraše – tiek visų gyventojų, tiek atskirai moterų grupės požiūriu.

Paklausti, kokie yra moters kiekvienos dienos prioritetai, gyventojai dažniausiai nurodė namų ruošą (70 proc.), karjerą (54 proc.), toliau liko rūpestis šeimos narių sveikata (49 proc.). Moters sveikata liko ketvirtoje vietoje su 40 procentų.

Apklausiant tik moteris, namų ruošą pirmuoju prioritetu nurodė 79 proc. apklaustųjų, o rūpestis sveikata surinko 35 proc. moterų asmeniniuose prioritetuose.

Visuomenės apklausą „Spinter tyrimai“ atliko rugpjūčio 21–23 dienomis. Apklausti 1012 respondentai, iš jų 545 – moterys. Tyrimas atliktas farmacijos kompanijos „Roche Lietuva“ ir Nacionalinės krūties ligų asociacijos užsakymu.

Nacionalinis vėžio institutas nurodo, kad Lietuvoje krūties vėžys yra dažniausia moterų onkologinė liga. Kasmet krūties vėžio diagnozę pirmą kartą išgirsta pusantro tūkstančio moterų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
Rašo visišk nesamonę. Eilinei mokesčių mokėtojai tai yra nepasiekiama. Pasidaryti ekoskopijos nemokamai neįmanoma. Nes niekada nebūna tolonų. Gal metus lako bandžiau registruotis, bet jų nėra. Bent Kaune. Mano uošvienė jau pensininkė. Tad jai visokių programų yra. O jaunesnėms ne. Iš onkologo sulaukiau tik atsakymo, kad kai bus jau vėžinės lastelės, tada valstybė kompensuos gydymą. Dabar reikia laukti...todėl ir miršta daug jaunų žmonių, nes valstybei labiau apsimoka gydyti, kai jau nelabai galima padėti.o kol dar galima užbėgti įvykiams už akių- nėra finansuojama. Todėl daug vaikų lieka našlaičiais, nes valstybei svarbiau pensininkai...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių