Daugiausiai lietuvių gyvybių nusinešė kraujotakos sistemos ligos

  • Teksto dydis:

Lietuvoje pernai daugiausiai gyvybių nusinešė kraujotakos sistemos ligos, piktybiniai navikai bei išorinės mirties priežastys, apibendrintą statistiką penktadienį paskelbė Higienos institutas.

Pasak instituto, šalies gyventojų mirties priežasčių struktūra jau daugelį metų išlieka nepakitusi. Minėtos trys pagrindinės mirties priežastys 2016 metais sudarė 83,6 proc. visų mirties priežasčių.

Nuo kraujotakos sistemos ligų mirė daugiau kaip pusė, t. y. 56,2 proc., nuo piktybinių navikų – 19,9 proc., o nuo išorinių mirties priežasčių (nelaimingi atsitikimai, žmogžudystės ir pan.) – 7,4 proc. visų mirusiųjų.

Lietuvoje 2016 metais mirė 41 tūkst. 106 žmonės, t.y. 670 asmenų mažiau negu 2015-aisiais. Pernai 100 tūkst. gyventojų teko apie 1433 mirtis (2015 metais – apie 1438).



NAUJAUSI KOMENTARAI

alina

alina portretas
Taip,netiknuo margarino,bet ir nuo Palmiu aliejaus,kurri visos maisto pramones imones naudoja.Paskaitykite prekiu sudeti.Tikrai nejuokinga,nes tai ir vaikiski sureliai ,ir vaikiski meuoliai,sausainiai,konditerija..ir.t.t. Palmių aliejus gali būti nuodingas. Perdirbtų maisto produktų gamyboje palmių aliejus yra oksiduojamas, o tai gali kenkti vidaus organams (širdžiai, kepenims, inkstams, reprodukciniams organams). Oksiduotame palmių aliejuje padaugėja laisvųjų riebalų rūgščių, fosfolipidų ir cerebrozidų.

Tučkus

Tučkus portretas
Verygą nusineš , greit nuo margarino...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių