Gripo epidemiją atšaukia vis daugiau šalies savivaldybių

  • Teksto dydis:

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai informuoja, kad sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) šalyje mažėja trečią savaitę iš eilės.

Antradienį gripo epidemija atšaukta Prienų, Ignalinos, Kaišiadorių, Vilkaviškio, Kėdainių, Jurbarko, Kauno rajonų bei Birštono savivaldybėse.

Šiandien gripo epidemiją atšaukė Panevėžio miesto savivaldybė. 

Geros žinios ir vilniečiams – sostinėje nuo kovo 8 d. skelbiama gripo epidemijos pabaiga.

Iš viso šį gripo sezoną epidemiją buvo paskelbusios 33 savivaldybės.

Devintąją šių metų savaitę (2018 m. vasario 26 d. – kovo 4 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 102,9 atv./10 tūkst. gyventojų. 2017 m. tuo pačiu metu sergančiųjų buvo mažiau – 64,3 atv./10 tūkst.  gyventojų.

Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis šių metų devintąją savaitę registruotas Šiaulių administracinėje teritorijoje, didžiausias – Klaipėdos administracinėje teritorijoje.

Šių metų devintąją savaitę visoje Lietuvoje dėl gripo į ligoninę paguldyti 142 asmenys. Iš jų – dvylika kūdikių iki dvejų metų, 54 vaikai, kiti – suaugusieji. Ligoninėje gydytos trys nėščiosios. Šeši asmenys gydyti intensyviosios terapijos skyriuje. Daugiausiai ligoninėje gydytų asmenų buvo Kauno, Klaipėdos ir Vilniaus apskrityse.

2017-2018 m. gripo sezono metu registruota vienuolika mirties nuo gripo atvejų.

Situacija Kauno apskrityje

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Kauno departamentas informuoja, kad 9-osios metų savaitės duomenimis sergamumas gripu ir ŪVKTI Kauno apskrityje yra vis dar aukštas ir siekia 111,3 atv. / 10 000 gyventojų per savaitę. Didžiausias sergamumas 9-ąją savaitę registruotas Kauno mieste – 134,6 atv./ 10 000 gyventojų per savaitę ir Jonavos rajone – 100,8. Mažiausiai peršalimo ligomis serga Birštono rajono gyventojai, kur rodiklis siekia 52,1 atv./ 10 000 gyventojų per savaitę. Vaikų sergamumas 9-ąją savaitę siekė 44,9 proc. iš visų susirgusiųjų.

Per savaitę sergamumas gripu ir ŪVKTI padidėjo Raseinių rajone ir Birštone, kitose apskrities teritorijose - sumažėjo.

Į Kauno apskrities ligonines per savaitę kreipėsi 73 asmenys, iš kurių 19 hospitalizuoti. Iš hospitalizuotų vaikas iki 2 metų ir du vaikai nuo 2 iki 17 metų buvo gydomi intensyviosios terapijos skyriuje.

Lyginant su ankstesniųjų metų tuo pačiu laikotarpiu, šiemet sergamumas gripu ir ŪVKTI Kauno apskrityje yra didesnis. Pernai 9-ąją metų savaitę Kauno apskrityje rodiklis siekė 66,2,  Kauno mieste – 79,5, o Kauno rajone – 51,2 atvejų 10 000 gyventojų per savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių