Gydytojas atskleidžia, kokie netikėti dalykai ardo žarnyną

Neužsiimkite savigyda nesteroidiniais vaistais, skirtais gydyti uždegimą, atsakingai rinkitės mėsą ir daržoves, vietoje antibakterinio muilo naudokite natūralų arba tiesiog rankas plaukite eteriniais aliejais. LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ gydytojas Alvydas Unikauskas davė patarimų susirūpinusiems žarnyno veikla.

Gydytojas atkreipia dėmesį, kad dėl ilgalaikio šių vaistų vartojimo gali kilti kraujavimas iš žarnyno. Taip pat šių vaistų vartojimas gali būti susijęs su inkstų ir kepenų nepakankamumu.

„Jei uždegimas stiprus ir gydytojas jums paskiria vaistus, privalote juos vartoti, bet medikamentais savo nuožiūra piktnaudžiauti negalima. Galima rasti ne vieną natūralią alternatyvą, kuri sėkmingai kovos su organizme prasidėjusiu uždegimu: daug fermentų turinčios daržovės ir vaisiai, žuvų taukai, ciberžolė“, – kalba A. Unikauskas.

Ne tik blogąsias, bet ir gerąsias žarnyno bakterijas, kurios yra itin svarbios gerai imuninės sistemos veiklai, naikina antibiotikai. A. Unikauskas sako, kad, sunaikinus gerąsias žarnyno bakterijas, susilpnėja imuninė sistema. Kuo silpnesnis imunitetas, tuo lengvesniu grobiu tampama vėžiniams susirgimams, grybelinėms infekcijoms, dėl to netgi sutrinka smegenų darbas.

„Antibiotikai yra tarsi atominė bomba žarnynui. Dar labiau nustebsite, kai pasakysiu, kad 80 ir net daugiau procentų antibiotikų, kurių suvartojate, išgeriate ne patys, jie yra duodami gyvūnams, kurių mėsą valgote. Nesakau, kad negalima vartoti antibiotikų, kai reikia, juos vartoti būtina, tačiau jų perteklius yra žalingas“, – kalba gydytojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonui

Zenonui portretas
Kad su ūkišku gerai, bet kad su rusiškų blogai,gali palikti prorusiškas.

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Aš prausiuosi tik su ūkišku baltarusišku ar rusišku 72 proc. muilu, mūsiškių kiek girdėjau blefinis? Ar gerai?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių