Gydytojas įvardijo, kurios cheminės priemonės pavojingiausios

  • Teksto dydis:

Daugelis žmonių neįsivaizduoja skalbimo ar valymo be įvairiausių cheminių priemonių. Tačiau medikai įspėja, kad ne viskas, kas atrodo efektyvu ir skaniai kvepia, yra saugu sveikatai.

„Visi virtuvės valikliai, ypač tie, kurie yra skirti valyti riebalams, orkaitėms, ar tokie valikliai kaip „Kurmis“ kanalizacijai, yra stiprios, korozinės  medžiagos, galinčios pažeisti virškinimo organus ir sukelti kraujavimą ar perforacijų. Tokios medžiagos turi būti laikomos saugiai, kad vaikai neprieitų“, – pataria Kauno klinikų klinikinis toksikologas Jonas Šurkus.

Taigi, gydytojo teigimu, sveikatai žalingiausi yra visi valikliai, skirti kanalizacijai, orkaitėms ir riebalams valyti. Tačiau, pasak jo, žmonės kreipiasi ir dėl nepavojingų medžiagų, pavyzdžiui, arbatinuko nukalkinimo miltelių, manydami, kad išgėrę virinto vandens su šiais milteliais, apsinuodijo. Vis tik, kilus bent menkiausiai abejonei, gydytojas ragina kreiptis į specialistus. Apsinuodijimo informacijos biuro telefono numeriai: 8 5 236 20 52, 8 687 53378.

Kai kurios buitinės priemonės, pavyzdžiui, skalbimo kapsulės, atrodo, neturėtų būti pavojingos, tačiau jose esantis skalbiklis gali pažeisti virškinimo organus. Todėl jos taip pat turėtų būti laikomos vaikams nepasiekiamose vietose.

Plačiau apie tai, ką reikėtų daryti, jei vaikai paragavo cheminių priemonių, žiūrėkite įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
taip atrodo kad mes tuos valiklius geriam juk su jais tik valome skalbimo kapsulės gali pažeisti virškinimo organus įdomu kaip ar per išskalbtus rūbus niekniekio rašliava aš turiu medžio pelenų gal kam reikia pasidarysime šarmą iš pelenų ir skalbsime ant lentos su kultuve kaip devynioliktame amžiuje

Lietuve

Lietuve portretas
Kam tokie neinformatyvus straipsniai? Tai isvardinkit dabar prekybos centruose esamas galymai nepavojingas ir pavojingas valymo priemones. O kad didzioji dalis priemoniu pavojinga- ir taip visi zino. Kam rasyti, kad pvz. lietui lyjant pasiimti sketi.. Tuscia rasliava !!!!!

mjio

mjio portretas
ka cia parase , tai visi zino
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių