Gydytojas: vėžinės ląstelės maitinasi cukrumi

Kiekvieno žmogaus organizme yra vėžio ląstelių, tačiau imuninė sistema jas sudoroja. Vis dėlto, jeigu valgote netinkamą maistą – tokį, kuris labai patinka jūsų vėžinėms ląstelėms, jos gauna papildomų jėgų, dauginasi ir jūs galite susirgti vėžiu.

Taip sako gydytojas Alvydas Unikauskas.

„Vėžinės ląstelės maitinasi cukrumi – štai iš kur jos gauna energijos. Jei iš jų atimsime cukrų – jos badaus ir pradės žūti“, – tikina gydytojas. Pasak jo, už šį vadinamąjį Varburgo atradimą buvo skirta Nobelio premija.

„Be to, jei žmogus nuolat maitinasi cukrumi, energiją jis pradeda gauti iš glikolizės proceso, kitaip tariant – angliavandeniai nuolat skaidomi ir iš to proceso jis gauna dvi energijos molekules. Kai žmogus maitinasi riebalais ir baltymais, iš jų gauna 38 energijos molekules ir energijos žmogui užtenka gerokai ilgesniam laikui“, – aiškina A. Unikauskas.

Pasak gydytojo, statistinis lietuvis per savaitę suvartoja apie pusantro kilogramo cukraus, o per metus – daugiau nei 70 kg. Jei atsisakytumėte cukraus, po kurio laiko išnyktų jo poreikis organizmui ir cukraus jis pasigamintų tiek, kiek jam reikia.

Laidoje „Klauskite daktaro“ specialistas aiškina, ką valgyti, kad išvengtumėte klastingos ligos. Jis tikina, kad iš savo raciono reikia išbraukti vos kelis produktus, o besirūpinantiems savimi pateikiamas specialus gardžios duonos be miltų receptas.

Plačiau – video reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irena

Irena portretas
Paaiskinkit diabetiku atvejy
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių