Į kraujo donorystę įsitraukia daugiau žmonių

  • Teksto dydis:

Kraujo donorų registro duomenys džiugina – 2013 metais į kraujo donorystę įsitraukė net 60,7 proc. naujų žmonių iš visų pernai užregistruotų donorų.

„2013 metais šie žmonės pirmą kartą atėjo duoti kraujo. Ketvirtadalis jų kraujo ar jo sudėtinių dalių davė daugiau nei vieną kartą. Vienas donoras, kuris įsitraukė į kraujo donorystę 2013 metais, donavo net 12 kartų, išlaikydamas nustatytus minimalius laiko tarpus tarp donacijų“, – sako Kraujo donorų registro vadovė Svetlana Bogdanova.

2013 m. Kraujo donorų registre iš viso buvo užregistruoti 61 033 asmenys, pageidaujantys duoti kraujo ar jo sudėtinių dalių, tačiau kraujo ar jo sudėtinių dalių davė 55 385 žmonės. Tam, kad šalis galėtų savarankiškai apsirūpinti krauju ir jo produktais, Pasaulio sveikatos organizacija rekomenduoja, kad kraują duotų 2–6 proc. šalies gyventojų. Lietuvoje pernai kraujo ar jo sudėtinių dalių davė 1,9 proc. šalies gyventojų.

Daugiausiai iš 2013 m. užregistruotų donorų kraujo ar jo sudėtinių dalių davė vienas donoras – net 22 kartus, dar vienas – 21, o du – 20 kartų, 17 donorų kraujo davė po 10 kartų, daugiau kaip 35,3 tūkst. žmonių donavo vieną kartą. 39 proc. donorų kraujo davė neatlygintinai. Aktyviausi buvo 20–24 m. amžiaus donorai, jie sudarė beveik trečdalį visų užregistruotų donorų.


Šiame straipsnyje: kraujo donorystėdonoraskraujas

NAUJAUSI KOMENTARAI

expideorienda

expideorienda portretas
These simple yet elegant sandals feature a 5 inch heel and open toe. jimmy choo uk These stunning shoes come in sizes 5 1/2 through 11.Balanced and healthy diet can really make your body perfect the only thing you should never forget is always keep track of the meals you eat. jimmy choo outlet online Investigations show the majority of those engaged in defrauding rightsholding companies and consumers are from China, but the phony goods are also produced in other countries, according to top law enforcement officials.These fashionable shoes are great for all ages.

to tai bent

to tai bent portretas
tai gal karta du ar daugiau dave kokiu nors kraujo sudetiniu daliu...tada tarpai mazesni nei du menesiai.

Tai bent

Tai bent portretas
"Vienas donoras, kuris įsitraukė į kraujo donorystę 2013 metais, donavo net 12 kartų, išlaikydamas nustatytus minimalius laiko tarpus tarp donacijų"? Kaip čia taip išeina? Net jei 2013 metais pirmą kartą būtų davęs kraujo sausio 1, visvien iki šių (2014) metų spalio galėjo duoti ne daugiau nei 8 kartus. Ar jau pradėjo krausiurbos kraują imti nepaisydami jokių terminų?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių