Imunologė: stebina tėvų požiūris į vaikų skiepus

  • Teksto dydis:

Darželiuose ir mokyklose tarp vaikų yra didelė tikimybė užsikrėsti ligomis, tačiau pastebima tendencija, kad dalis tėvų vengia skiepyti savo vaikus, ir tai stebina, teigia Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro Imunoprofilaktikos skyriaus vedėja, imunologė Daiva Razmuvienė.

Anot jos, tokiu būdu ligos sukėlėjams paruošiama sterili terpė, kurioje kyla ligos, protrūkiai ar net mirties atvejai.

Anot D. Razmuvienės, reikia atkreipti dėmesį, kad ugdymo įstaigose susirenka labai skirtingą imuninę sistemą turintys vaikai, o mokymosi periodas apima ligoms palankų šaltąjį metų laiką.

„Visada atsiranda vaikų, kurie yra tam tikrų ligų nešiotojai, jų imuninės sistemos imlumas yra skirtingas, kiti vaikai, ne paslaptis, ateina neskiepyti, ir kadangi mokslo metai tęsiasi apie 9–10  mėnesių, tai yra šaltieji metų sezonai – ruduo, žiema, pavasaris – ir infekcijos sukėlėjai labai mėgsta šaltą periodą, vaikai didelę laiko dalį  būna uždarose patalpose, kartais mažai vėdinamose, ir tas kontaktas tarp vaikų leidžia tam sukėlėjui ne tik išplisti, bet ir sukelti tam tikras ligas ar net protrūkius“, – sako imunologė.

Pasak jos, 6–7 metų vaikams yra rekomenduojamos dvi injekcijos, kurios vaiką apsaugos septynių ligų – tymų, raudonukės, kiaulytės, kokliušo, difterijos, stabligės ir poliomielito.

Daugiau apie tai – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ponia skiepytoja

ponia skiepytoja portretas
Paaiskinkite, nuo kada sterilioje terpeje atsiranda ligu sukelejai.. "Anot jos, tokiu būdu ligos sukėlėjams paruošiama sterili terpė, kurioje kyla ligos, protrūkiai ar net mirties atvejai"

vartotojas

vartotojas portretas
baikit žaloti vaikus su tais skiepais
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių