Internetines vaistines populiarina kainos ir konsultacijos telefonu

  • Teksto dydis:

Lietuvoje internetinėse vaistinėse iš vaistinių preparatų kol kas galima įsigyti tik nereceptinius, tačiau galimybė pasikonsultuoti su specialistu, patogiai išsirinkti produktą ir mokėti pigiau, plečia internetinės prekybos vaistais rinką.

Internetinės vaistinės populiarėja

Mažų kainų vaistinių „Camelia“ tinklą valdančios UAB „Nemuno vaistinės“ generalinė direktorė Aušra Budrikienė pastebi, kad tikrai galima kalbėti apie augančią internetinių vaistinių rinką. „Mes visiškai neatsiliekame nuo ES vidurkio. Vidutiniškai Europoje vaistus internetu perka apie 10 proc. žmonių. Panašūs duomenys ir Lietuvoje, tačiau kiek skiriasi apsiperkančiųjų demografinis portretas. ES dažniausiai vaistus internetu perka 54–75 metų amžiaus grupės pacientai, o Lietuvoje didžiausia apsiperkančiųjų grupė – 18–35 metų žmonės“,  – rinkos tendencijas komentavo A. Budrikienė.

Tokie demografiniai skirtumai, pasak jos, labiausiai susiję su tuo, kad kitose šalyse internetinės vaistinės atsirado anksčiau nei Lietuvoje, be to, kai kuriose šalyse galima įsigyti ir receptinių vaistų su pristatymu į namus. Tai aktualiausia būtent vyresnio amžiaus ar lėtinėmis ligomis sergantiems žmonėms, kurie dažniausiai negali išeiti iš namų.

„Kita vertus, yra šalių, kuriose apsipirkimas internetinėse vaistinėse sudaro itin mažą dalį rinkos. Tarkime, Vokietijoje vaistus internetu perka tik 7 proc. žmonių, Suomijoje – 6 proc. Dažniausiai toks nenoras pirkti vaistus internetu susijęs su negalėjimu tiesiogiai pasikonsultuoti su vaistininkais. Kadangi Lietuvoje farmacinės paslaugos jau teikiamos ir telefonu, daugelis žmonių dėl to nenuogąstauja ir žino, kad bet kada gali pasitarti su specialistais, užsakymas bus pristatytas tiesiai į namus“, – galiojančią tvarką aiškino A. Budrikienė.

Svarbiausias veiksnys – kaina

Populiariausi nereceptiniai vaistai perkami internetu – vaistai virškinimo sutrikimams, skausmui bei kojų venų nepakankamumo simptomams lengvinti, taip pat preparatai peršalimo ir karščiavimo simptomams mažinti.

„Tačiau populiariausi vaistai toli gražu nereiškia, kad jiems žmonės išleidžia daugiausiai pinigų. Pastebime labai aiškią tendenciją – internetinės vaistinės populiarumą pirmiausia didina papildomo asortimento (kosmetikos, maisto papildų) pardavimas bei paslaugų prieinamumas ir galimybės sutaupyti. Kaina vis dar yra vienas svarbiausių veiksnių renkantis, kur pirkti vaistus ar maisto papildus. Žmonės skaičiuoja, ir jei internete jiems reikalingam produktui taikoma speciali akcija, tokių prekių pardavimai išauga. Mes stengiamės pasiūlyti mažiausias kainas ir elektroninėje erdvėje“, – pabrėžė A. Budrikienė.

Panašios tendencijos, anot jos, būdingos ir kitoms Europos šalims. Statistikos duomenimis, nuolaidos aktualios 46 proc. britų, 51 proc. vokiečių, 59 proc. austrų ir 51 proc. ispanų, medikamentus perkančių internetu.

Papildomos paslaugos – patogumas pirkėjams

Prie beveik 50 proc. (2016 m. sausio–liepos mėn. rezultatai, lyginant su praėjusių metų analogišku laikotarpiu) išaugusios internetinės prekybos apimčių, A. Budrikienės teigimu prisidėjo ir papildomos paslaugos: pristatymas į namus bei konsultacija telefonu su specialistu.

„Apsipirkti internetinėje erdvėje žmonėms itin patogu, nes nereikia vykti į vaistinę, stovėti eilėse ir gaišti laiko, be to, gali sutaupyti. Reikalingas prekes galima užsisakyti net ir mobiliaisiais įrenginiais, o pageidaujant nereceptinius vaistinius preparatus ir grožio prekes galima atsiųsti į namus ar kitu klientui patogiu adresu. Taip pat galima užsakyti reikiamus nereceptinius preparatus savo artimiesiems, kurie tuo metu negali patys nueiti į vaistinę ar vyresniems žmonėms, kuriems judėjimas iki vaistinės yra sudėtingas. Apsiperkant internetu yra garantuojamas konfidencialumas. Žmogus gali neskubėdamas išsirinkti reikiamus preparatus, detaliai perskaityti jų aprašymus, iškilusius klausimus aptarti su vaistininku telefonu ir gauti pilną farmacinę paslaugą“, – reziumavo „Camelia“ direktorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

komentaras

komentaras portretas
Jeigu poveikio reikia stipresnio, kartais Priligy doze ir padvigubinama. Poveikis nesukelia pripratimo, todel galima vartoti net ir kasdien, bet tik jei tokie reguliarus lytiniai santykiai isties yta. Vaistai geriami iki lytiniu santykiu likus 1-3 val. Parduodami su receptu, vaistinese.

Giedrius

Giedrius portretas
Priligy irgi kai kur reklamuojamas kaip papildas vyrams. Jei is tiesu, tai vaistas, kuris skirtas ejakuliacijos atitolinimui. Vaistai butent tiems, kam isties budinga prieslaikine, greiciau nei per minute ivykstanti ejakuliacija. Vaistai stiprus, veikia be specialaus gydomojo kurso, o vos isgerus tab. Viena vaisto doze dazniausiai sudaro 30 mg medziagos.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių