Juoko joga – sveikatos ir energijos šaltinis

Juoko joga – teigiamų emocijų, energijos ir sveikatos šaltinis. Ja užsiimti didelių pastangų nereikia, svarbiausia – juoktis.

Juokas – visiems suprantama kalba ir gerų emocijų šaltinis. Tai išskirtinai žmogiška savybė, nes juoktis negeba joks kitas gyvas organizmas. Juoko galią paskutiniame XX amžiaus dešimtmetyje suvokė ir gydytojas Madanas Kataria iš Indijos, jis sukūrė juoko jogos metodiką, šiandien taikomą visame pasaulyje.

„Juoko joga tai yra žaismingumas, nes mums, suaugusiems, labai sunku atskleisti savo žaismingumą. Mes kartais jaučiamės pernelyg smarkiai protingi, kad būtume lyg vaikai“, – sako juoko jogos trenerė Kristina Laučienė.

Moksliškai įrodyta, kad juokas naudingas ir fizinei, ir emocinei sveikatai. Žmogaus kūnas neskiria natūralaus juoko nuo dirbtinio. Tai leidžia juoką imituoti įvairiais fiziniais pratimais – šia koncepcija ir paremta juoko joga. Atliekant pratimus, naudojamas akių kontaktas, žaismingumas ir artistiškumas. Taip galiausiai išprovokuojamas besąlygiškas užkrečiantis juokas.


Šiame straipsnyje: jogajuokassveikata

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių