Kaip greitai įveikti peršalimą?

Pajutus pirmuosius peršalimo ligų simptomus, vertėtų pasikliauti liaudies medicina. Kokius vaistus siūlo pati gamta?

 Pajutus pirmuosius peršalimo požymius rekomenduojama likti namie ir sveikti.  "Įveikti peršalimą gali padėti ir natūralūs „vaistai“ iš gamtos: čiobrelių, ramunėlių ar imbierų šaknų arbata su citrina, karštas pienas, paskanintas medumi. Jei turite uogienių atsargų, pasidarykite aviečių, serbentų ar liepžiedžių arbatų. Nepamirškite, kad kovojant su peršalimu būtina gerti daug skysčių, labai svarbu vartoti daugiau vitamino C“, - pataria vaistininkė Edita Starovoitova.

Peršalus taip pat geriau vengti susibūrimo vietų, kuriose, organizmui jau kovojant su bakterijomis, tikimybė užsikrėsti kitais virusais dar labiau išauga.

Anot specialistės, peršalimui būdingus simptomus – užgulusią nosį, skaudančią gerklę, kosėjimą – pirmiausia reikia gydyti natūraliais būdais ir tik simptomams nepraėjus pirkti vaistus. Jei peršalimo nepavyksta įveikti per porą dienų, rekomenduojama nedelsiant apsilankyti pas šeimos gydytoją.  

„Liaudyje gerai žinomas užgulusios nosies gydymo būdas yra garų inhaliacijos. Į verdantį vandenį įlašinus keletą lašų eterinio mentolio, eukalipto aliejaus arba įbėrus sausų garstyčių ar raudonųjų pipirų ir užsidengus galvą rankšluosčiu keletą minučių kvėpuokite garais. Eukaliptas ir mentolis pagerina kvėpavimą, garstyčios padės sušilti ir išprakaituoti, o pipirai pagerins kraujotaką" ,- natūralios medicinos patarimais pasidalino E. Starovoitova.

Kosint naudinga krūtinę šildyti įvairiausiomis kruopomis, pvz. virtų perlinių ar sorų kruopų kompresais. Į polietileninį maišelį ir rankšluostį suvyniotą ką tik išvirusią košę ant krūtinės laikykite iki kol atvės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nora

nora portretas
"Jei peršalimo nepavyksta įveikti per porą dienų, rekomenduojama nedelsiant apsilankyti pas šeimos gydytoją" ir... tuo pačiu užkrėsti autobuso (troleibuso) bei poliklinikoje apsilankiusius dar sveikus piliečius. Tai gera rekomendacija!

lina

lina portretas
kai durnė gydžiausi 4 dienas arbatomis ir druskomis, temperatūrą-liepžiedžiais,kol komplikavosi visrusas(ir kažkodėl man jis netokios lengvos formos kaip laikraščiuose rašė gavosi). pliūrinu atibiojotikus -be recepto,sveikstu.Nes nusibelsti pas gydytoją ir dar jis siųs pas LOR-neturėjau sveikatos. o ten dar krūva be talonėlių ir su temperatūra-jau kartą taip ėjau, galvojau nualpsiu prei kabineto.

taip

taip portretas
tokiu patarimu kaip "iveikti liga" pasiskaicius ir jais vadovaujantis tai galima ir numirti :) dar niekada negirdejau kad persalimas praeitu per pora dienu ! net ir posakis toksai ne veltui - sloga negydoma praeina per savaite, o gydoma per 7 dienas :) Nieko cia tomis arbatelemis neissigydysi jei jau persalai.... cia visi tokie patarimai kaip gerti arbatas, kvepuoti garus, kaitinti krutine ir kojas gali buti tik kaip papildomi. O Vitamina C reikia gerti pastoviai kai tik salti orai, profilaktiskai, kad nesusirgtum..... o jei jau susergi, tai ko gero per mazai tu Vitaminu gerei :)
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių