Kaip išsirinkti tikrai naudingą alyvuogių aliejų?

  • Teksto dydis:

Maistas, kurį valgote, gali būti klastingas nuodas arba saugiausias ir efektyviausias vaistas. Alyvuogių aliejus daugeliu atveju yra naudingas sveikatai, tačiau virtuvės lentynose toks alyvuogių aliejus atsiduria ne visada.

„Be to, ne visada jį laikome ir vartojame tinkamai“, – sako gydytojas Alvydas Unikauskas.  Jo teigimu, alyvuogių aliejuje gausu vitaminų A, D, K ir E. Be to, šiame aliejuje gausu polifenolių, kurie apsaugo aliejų nuo oksidacijos. „Taigi automatiškai padeda organizmui kovoti su vėžiu ir uždegimu“, – aiškina A. Unikauskas.

Tačiau prevencijai nuo vėžio tinka tik aukščiausios kokybės alyvuogių rūšys. „Visos alyvuogės tarpusavyje skiriasi, pasižymi kitokiomis savybėmis“, – pažymi gydytojas.

Jis išskiria tris naudingiausių alyvuogių rūšis: picual, moraiolo ir koroneik. 

Be to – labai svarbi ir butelio, į kurį supiltas alyvuogių aliejus, spalva.

Kaip išsirinkti tinkamą aliejų parduotuvėje – laidos „Klauskite daktaro“ ištraukoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Edita

Edita portretas
Taip, geriausias yra Graikiškas ir turi būti 02 rūgštingumas.

NELABAI KOMPETENTINGAI

NELABAI KOMPETENTINGAI portretas
Turėjo pasakyti, kad itališki aliejai pas mus ateina praėję pro jų mafijos rankas; tad labai mažai šansų nusipirkti gerą. Ispaniški - masinė gamyba. Perku tik graikiškus. O tie picual etc. - tik naivus snobizmas iš kažkokių skaitinėlių.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių