Kaip ruošti žalumynus, kad gautume maksimalią naudą?

  • Teksto dydis:

„Mes ne karvės, ne avys ir ne ožkos ir mes fermento augalinei ląstelienai virškinti neturime. Mes augalo naudingąsias medžiagas pasisaviname tik tada, kai ląstelė perlaužiama. Todėl lapinėms daržovėms, tiek garšvoms, kiaulpienėms, gysločiams, salierams ir kitoms prieskoninėms daržovėms, naudokite smulkintuvą“, – apie tai, kaip iš vaistažolių ir daržovių įsisavinti kuo daugiau vitaminų, pasakoja Nacionalinio vėžio instituto fitoterapeutas prof. Juozas Ruolia.

Profesoriaus teigimu, reikėtų vengti maišyti daug prieskoninių daržovių.

„Negi jums sunku morką pakepti riebaluose ar imbieru sutepti karbonadą, ar įdėti imbiero į kotletą? Vartokite pavienes prieskonines daržoves. O „nekaltas“ prieskonines daržoves, kaip kiaulpienių lapai, gysločių lapai, salotos, ridikėliai, svogūnai, česnakai, vartokite piure pavidalu po du tris. Taip užtikrinsite maisto suvirškinimą“, – sako J. Ruolia.

Profesorius įspėja, kad kraujažolių, dilgėlių, barkūnų, dėl kraujo krešėjimą skatinančių savybių, išvis nerekomenduojama valgyti žmonėms, kurie vartoja kraują skystinančius vaistus.

Plačiau – laidos „Laba diena, Lietuva“ įraše.


Šiame straipsnyje: žalumynaivitaminaisveikata

NAUJAUSI KOMENTARAI

vartotojas

vartotojas portretas
turbut dantu neturi zmones ar kaip :) jei nemoka kramtyti tai jau atskira tema
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių