Kaune – išskirtinis dėmesys kraujagyslių chirurgijai

  • Teksto dydis:

„Pastarąjį dešimtmetį medicinoje padarytas didelis proveržis minimaliai intervenciniais metodais gydant giliųjų venų trombozę, dubens venų nepakankamumą, taip pat inkstinės venos užspaudimo sindromą ir venų malformacijas“, – teigia Kauno klinikų Širdies, krūtinės ir kraujagyslių chirurgijos klinikos Kraujagyslių chirurgijos skyriaus vadovas doc. Linas Velička.

Gydytojas priduria, kad šios ligos dažniausiai pažeidžia jaunus, darbingo amžiaus žmones, sukelia lėtines fizines ir psichologines kančias.

Kadangi dubens pilnakraujystės ir inkstų venos užspaudimo sindromai yra sunkiai diagnozuojamos ligos, kurių ištyrimui reikalingas įvairių sričių specialistų bendradarbiavimas, lapkričio 11-12 dienomis Kaune vyks 17-oji tarptautinė flebologijos konferencija „Šiuolaikinės giliųjų venų intervencijos“, kuri suburs ne tik užsienio ekspertus, bet ir įvairių sričių gydytojus iš Lietuvos: radiologus, ginekologus, urologus, chirurgus ir kraujagyslių chirurgus.

„Konferencijos metu daugiausiai dėmesio skirsime šiuolaikiniams giliųjų venų ligų diagnostikos metodams, kurie kasdieninėje praktikoje padeda parinkti šiuolaikinius gydymo metodus, atliekant giliųjų venų intervencijas. Dalyviai taip pat turės galimybę stebėti tiesiogines transliacijas iš operacinės, kuriose Lietuvos gydytojai kartu su užsienio kolegomis operuos pacientus. Stebint transliaciją, susirinkusieji galės kelti klausimus, diskutuoti su ekspertais, todėl tikimės, kad po konferencijos liks mažiau klausimų giliųjų venų gydyme ir daugiau pacientų galės džiaugtis pilnaverčiu gyvenimu“, – konferencijos išskirtinumą pabrėžė doc. L. Velička.

Konferenciją organizuoja Baltijos flebologijos draugija kartu su Lietuvos endovaskulinių specialistų asociacija, Lenkijos flebologijos draugija, Lietuvos kraujagyslių chirurgijos draugija ir Kauno klinikomis.

Konferencijoje patirtimi dalinsis gerai pasaulyje žinomi giliųjų venų patologijų diagnostikos ir gydymo specialistai: dr. Marzena Frolow (Lenkija), dr. Veronika Palmiste – Kallion (Estija), prof. dr. Tomasz Urbanek (Lenkija), prof. dr. Radosław Pietura (Lenkija), dr. Esteban Javier Malo (Ispanija).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių