Keičiasi kai kurių hipertenziją gydančių vaistų skyrimo tvarka

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) informuoja, kad pasikeitė vaistų Moxonidinum ir Rilmenidinum, skirtų hipertenzijai gydyti, skyrimo tvarka.

Pacientams, iki šiol nevartojusiems šių vaistų, jie galės būti skiriami tuo atveju, jeigu netiks kiti šiai ligai gydyti skirti vaistai. Tuo tarpu jeigu pacientai šiuos vaistus jau vartoja, jiems vaistų skyrimo tvarka nesikeičia, rašoma SAM pranešime.

Tarptautinėse hipertenzijos gydymo gairėse yra numatyta, kad vaistinis preparatas Moxonidinum ar Rilmenidinum gali būti pridedamas prie kitų antihipertenzinių vaistų tik kaip paskutinės eilės gydymas, kai gydymas keletu kitų grupių vaistų neužtikrina geros kraujospūdžio kontrolės. 

„Pastaruoju metu sulaukiame daug medikų bei gyventojų klausimų dėl šių vaistų skyrimo. Tad norime atkreipti visų šeimos gydytojų ir gydytojų specialistų dėmesį, kad naujai numatyta skyrimo sąlyga galioja tik tiems pacientams, kuriems vaistiniai preparatai Moxonidinum ar Rilmenidinum yra skiriami pirmą kartą. Pacientai, kuriems jau taikomas gydymas vaistiniais preparatais Moxonidinum ar Rilmenidinum ir išrašyti kompensuojamieji receptai šiems vaistams, ši skyrimo sąlyga negalioja ir gydymas gali būti tęsiamas“, – sako SAM Farmacijos departamento direktorė Gita Krukienė.

Šios skyrimo sąlygos priimtos vadovaujantis tarptautinėmis hipertenzijos gydymo rekomendacijomis ir suderintos su Lietuvos kardiologų draugija, siekiant užtikrinti vaistinių preparatų Moxonidinum ar Rilmenidinum racionalų vartojimą, tinkamą paskyrimą bei PSDF biudžeto išlaidų optimizavimą, rašoma SAM pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasutė 2020-O3-11 21 45

Rasutė 2020-O3-11 21 45 portretas
Pirkau Recardio 140 tablečių, 7 įpakavimus, sumokėjau 150,00 eurų, visas pilnas gydymo kursas. Kol naudojau vaistus 5 (penkis) kartus teko gultis į ligoninę kraujo spaudimo mažinimui ir širdies ritmo atstatymui. Vaistai man visiškai nepadėjo. GERBIAMIEJI, NETIKĖKIT SUKČIAIS, NEPIRKIT, NENAUDOKIT IR KITIEMS PASAKYKIT.

Dalia

Dalia portretas
Geriu moxonidinum nekrenta spaudimas kaip didelis taip didelis. Buvau užsisakius rio cardio nieko nepadėjo. Nežinau kaip sumažinti spaudimą.

AŠ portretas
Tai niekas taip ir neparašys apie vaistų Recardio poveiki ?
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių