Klaipėdiečius kamuoja agresyvus gripas

Uostamiestyje vis daugėja sergančiųjų gripu. Pastebima, kad šiemet varginanti liga "smogia" itin agresyviai ir sukelia komplikacijų. Sergamumas uostamiestyje grėsmingai artėja prie epidemijos slenksčio.


 

Uostamiestyje vis daugėja sergančiųjų gripu. Pastebima, kad šiemet varginanti liga "smogia" itin agresyviai ir sukelia komplikacijų. Sergamumas uostamiestyje grėsmingai artėja prie epidemijos slenksčio.

Gydosi ligoninėse

Pastaruoju metu uostamiestyje sergančiųjų gripu ir peršalimo ligomis nuolat daugėja.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro duomenimis, praėjusią savaitę Klaipėdos apskrityje sergamumo gripu bei ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis, palyginti su prieš tai buvusia savaite, padidėjo 1,4 karto.

Tokiu pačiu metu pernai rodiklis buvo 1,3 karto mažesnis.

Gripas į ligos patalą visoje Klaipėdos apskrityje paguldė beveik 200 gyventojų, daugiau nei pusė jų – vaikai iki 17 metų.

Dėl sunkios gripo eigos kovą su liga ligoninėje tęsia 7 apskrities gyventojai.

Pasižymi agresyvumu

Jau ne pirmą savaitę didžiausias sergamumas fiksuojamas uostamiestyje. Praėjusią savaitę gripas vargino 125 klaipėdiečius. Su šio sezono ligomis pastaruoju metu galynėjosi 1 314 uostamiesčio gyventojų.

Jūrininkų sveikatos priežiūros centro 1-ojo šeimos gydytojų skyriaus vedėja Lolita Rapolienė informavo, kad peršalimo ligų ir gripo proveržis fiksuojamas maždaug porą savaičių.

Gydytojos teigimu, šiemet gripas apie save praneša itin aukšta temperatūra, sauso kosulio priepuoliais, nugaros ir sąnarių skausmais, kai kuriuos pacientus vargina ir gerklės peršėjimas. Šiųmetis gripas yra linkęs tęstis ilgiau.

"Šiemet gripas labai agresyvus", – pastebėjo medikė.

Gydytis būtina nedelsiant

L.Rapolienė pabrėžė, kad vos pajutus pirmuosius gripo simptomus reikėtų nedelsiant kreiptis į gydytoją.

Taip pat sergantiesiems patariama nesirodyti viešumoje, neiti į darbą, nes gripas itin greitai plinta.

Gydantis nuo gripo, anot pašnekovės, pirmosios 48 valandos – pačios svarbiausios. Kai į medikus kreipiamasi laiku, liga trunka trumpiau ir jos gydymas atsieina pigiau.

Laiku nepradėjus gydytis arba gydantis netinkamai, gripo eiga tampa sunkesnė, smarkiai išauga komplikacijų tikimybė.

Gresia epidemija

"Komplikacijų gali būti įvairių – plaučių uždegimas, inkstų ar kraujo ligos, nes gripas susilpnina imuninę sistemą. Viena lengvesnių komplikacijų – sinusitas", – dėstė medikė.

Pastebima, kad daugėja ne tik užsikrėtusiųjų gripu, bet ir kamuojamųjų, pavyzdžiui, pūlingos anginos.

L.Rapolienė spėjo, kad sparčiai augantį sergamumą lemia staigios orų permainos – spustelėjęs šaltis bei netrukus užklupęs atlydys.

Anot jos, jeigu sergančiųjų skaičius ir toliau taip sparčiai didės, uostamiestis pasieks epidemijos ribą.

Gripo epidemija skelbiama, kai susirgimų gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis skaičius per savaitę pasiekia 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų, o gripas sudaro apie 30 proc. susirgimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

V

V portretas
Taip pat sergu jau pora dienų...na ir ką padarysi, nėra kas pakeistų, nes dirbu viena..ir pas gygydoją eiti tik tam, kad prirašytų milijoną vaistu...pffff...nesąmonė...turiu kur pinigus dėti..taip žmogus ir kankiniesi ir gydaisi arbatomis.

xixi

xixi portretas
atejsit pas gydytoja, del paprastos temperaturos 38 - 39, tai priraris tiek nereikalingu vaistu kad pinigu neuztek nupirkti , kai jau visai blogai tai greitoji kveskit , o kai temperatura ir jauciat save stabiliai, jokiu vaistu nereikia, nes musu lietuvos gydytojai sugeba gydyti tik tokias ligas kurie patis praejna, po savaite ,tikru ligu diagnuozoti jie nesugeba. parauduonejus gerkle ar nosije, nieko nereikia daryti, tai yra normali organizmo reakcija, ne klausikyt gydytoju komersantu :) o jie labai gerai gipnuotizuoti moka :) atejsi paklausysi ir pradesi pirkti ko nereikia.

xixi

xixi portretas
jus baikit reklmuoti ) pas gydytoja geriau neejti, nes priris vaistu specialiai kad zmones pinigu isleistu, kam nereikia :) grippas pats praejna be gydytoju komersantu :))
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių